Ontdek het sportverleden van de Kempen

De Kempen hebben een bijzonder rijk sportverleden. Op zaterdag 30 en zondag 31 maart bundelen de gemeente Berlaar en erfgoedcel Kempens Karakter het sporterfgoed uit de regio in een boeiende tentoonstelling.

Herbeleef de prestaties van kampioenen als Raymond Ceulemans, René Baeten, Rik Van Looy, Fons Van Brandt, Jos Huysmans, Herman Vanspringel of Bart Wellens. En ontdek de vele disciplines waarin onze plaatselijke sporthelden uitblonken: van wielrennen en voetbal tot boksen, turnen en duivensport.

Ook over de vele clubs, verdwenen sportpleintjes en tal van volkssporten vertellen we een boeiend verhaal.  Wie kent nog het struifvogelschieten, kegelen of hanenkraaien? Ontdek het tijdens deze interactieve tentoonstelling vol beelden en originele objecten! Naast het Kempens sportverleden, zoomen we verder in op sport in Berlaar. Misschien nam jij ooit wel deel aan een plaatselijke wedstrijd, supporterde je voor je favoriete ploeg of was je zelf actief bij één van de vele sportclubs in onze gemeente?

Op 30 en 31 maart, telkens van 13 tot 18 uur, dompelen we je onder in het sporterfgoed van Berlaar en omstreken in zaal Forum (Dorpsstraat 44). Na een bezoek aan de tentoonstelling kan je gezellig nakaarten in ons sportcafé, waar je op zondag ook Gent-Wevelgem kan volgen op groot scherm.

Meer weten?
Kempens karakter - www.kempenskarakter.be, info@kempenskarakter.be of 014 21 97 00

Gepubliceerd op 12/02/2019