Ontdek de geheimen van de Sint-Pieterskerk tijdens Erfgoeddag

De Sint-Pieterskerk in Berlaar-Centrum kreeg de voorbije jaren een grondige opknapbeurt en groeide daardoor uit tot één van de mooiste kerken uit de omgeving. Maar het vernieuwde uiterlijk en de prachtige kleuren binnenin zijn niet de enige bijzondere kenmerken van dit Berlaarse monument.

Wist je bijvoorbeeld dat de kerktoren - ook toen al de mooiste landelijke toren van de provincie - in oorlogstijd door het Belgische leger vernietigd werd? Of waarom de kerk net op die plaats staat waar je ze ook vandaag nog kan vinden?

Tijdens de Erfgoedweek neemt Jef De Ceuster, kenner van het Berlaarse verleden, je graag mee op ontdekkingsreis in de Sint-Pieterskerk. Hij neemt je mee langs de trappen van de toren naar een tentoonstelling op de eerste verdieping, waar je ook nog eens kan genieten van het weidse uitzicht. Verneem er alle bijzondere weetjes over de bouw en de heropbouw van onze kerk en het belang ervan voor onze gemeenschap.

  • Waar: Sint-Pieterskerk
  • Wanneer: zondag 23 april 2023 tussen 13 en 17 uur. Elk half uur start er een rondleiding, inschrijven is niet nodig.
  • Prijs: gratis Deze activiteit wordt ook aangeboden aan de scholen tijdens erfgoedweek van 24/4 tot 28/4. Omdat het hier om grotere groepen gaat is inschrijven wél nodig (www.berlaar.be/inschrijven).

Meer weten?
vrijetijd@berlaar.be

Gepubliceerd op 21/02/2023