Onderhouds- en asfalteringswerken najaar 2019

In het najaar start er in Berlaar een nieuwe ronde van asfalteringswerken. In deze ronde komen onder meer de Bastijnstraat, Bosstraat, Brandestraat, Doelvelden, Ezenhoek, Fertlarelei, fietsverbinding Heidestraat - N10, Liersesteenweg, Melkouwensteenweg, Misstraat, Smidstraat, Steenbeek en Venushoek aan bod.

Bij die werken wordt de oude en bovenste asfaltlaag verwijderd, waarna er een nieuwe toplaag wordt aangebracht. Dat zorgt enkele dagen voor hinder, maar nadien kan er wel over een betere en veiligere rijbaan gereden worden. 

Vanaf maandag 16 september starten de onderhoudswerken aan het wegdek van de Misstraat, Bastijnstraat, Fertlarelei, Doelvelden en Smidstraat (t.h.v. Slootjenshoeve). Op maandag start de aannemer met de freeswerken, nadien wordt de straat geasfalteerd. In Misstraat, Bastijnstraat, Fertlarelei en Doelvelden wordt de rijbaan daardoor afgesloten en is er geen doorgaand verkeer mogelijk. In de Smidstraat wordt er alternerend gewerkt en is er steeds één rijvak vrij. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds door. De werken duren tot en met vrijdag 20 september, maar blijven afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden.

Ook in Steenbeek starten er op 16 september onderhoudswerken, waardoor de rijbaan afgesloten is. Deze werken duren tot dinsdag 24 september.

Vanaf maandag 16 september starten de onderhoudswerken aan het wegdek van Venushoek en Ezenhoek. Ook hier blijft de rijbaan volledig afgesloten voor het verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog door. De werken duren tot en met vrijdag 27 september, maar blijven afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden.

Vanaf woensdag 18 september starten de onderhoudswerken aan het wegdek van de Smidstraat (gedeelte spooroverweg tot Hemelshoek), de Brandestraat en de fietsverbinding N10 - Heidestraat. In de Brandestraat is er dan tijdelijk geen verkeer mogelijk. In de Smidstraat wordt er alternerend gewerkt en is er steeds één rijvak vrij. De werken duren tot en met vrijdag 27 september, maar blijven afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden.

Bewonersbrieven

- Bewonersbrief Misstraat, Bastijnstraat, Fertlarelei, Doelvelden en Smidstraat

- Bewonersbrief Steenbeek

- Bewonersbrief Venushoek - Ezenhoek

- Bewonersbrief Smidstraat - Brandestraat

 

Gepubliceerd op 05/09/2019