Een gele papiercontainer voor ieder Berlaars gezin

In 2021 krijgt ieder Berlaars gezin gratis een gele papiercontainer. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen, en met de slordige stapels oud papier in jouw bergruimte. Binnenkort kan je papier en karton rechtstreeks in een container gooien.

De standaard container die ieder gezin ontvangt heeft een volume van 240 liter. Voldoende groot om het papier en karton van 1 maand in te verzamelen. De container is uniek voor jouw adres, de ophaling blijft gratis. 

Niets dan voordelen

Stapels papier en karton passen vlot in de container, dewelke niet meer plaats inneemt dan de huidige stapels op dit moment doen. Bovendien heeft de container een deksel, zodat je papier en karton ook buiten kan stockeren zonder dat de inhoud nat wordt of gaat vliegen. Daarnaast is het gemakkelijker om de container op wielen buiten te zetten, je hoeft je niet meer te bukken of met gewicht te sleuren. Ook voor de ophalers is het een grote verbetering. Zij heffen nu tonnen papier en karton tijdens één ophaalronde. Met de container wordt hun taak wat lichter.

Wanneer is het zover?

De gele papiercontainer wordt in de loop van 2021 gelanceerd. Het exacte moment van introductie is momenteel nog niet bepaald. Van zodra hij eraan komt, brengen we je via onze verschillende kanalen op de hoogte.

In de maand voor de introductie mag je ook communicatie in je brievenbus verwachten, waarin we je haarfijn uitleggen hoe alles in z’n werk gaat. Nadat je de brief ontvangen hebt kan je eventueel een groter (1 100 liter) of kleiner (40 liter) exemplaar bestellen dan het standaardformaat van 240 liter.

Kan je de container weigeren?

De container maakt deel uit van het nieuwe ophaalsysteem en is dus verplicht. Je krijgt er dus sowieso één, maar kan er voor kiezen om hem niet te gebruiken. Hou er wel rekening mee dat IVAREM vanaf dat het nieuwe systeem in Berlaar geïntroduceerd is, papier en karton enkel in de gele containers ophaalt. Papier aanbieden voor de ophaling zonder container is niet langer mogelijk. Je kan je oude papier wel nog gratis naar het containerpark brengen.

Meer weten?

Surf naar de website van IVAREM of bel naar de gratis infolijn 0800 90 441.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 02/12/2020