Nieuwe multifunctionele tractor en kranen voor gemeente Berlaar

Het gemeentelijk magazijn heeft onlangs 3 spiksplinternieuwe werktuigen in ontvangst mogen nemen. Een nieuwe multifunctionele tractor en twee kranen vervolledigen sinds december het wagenpark van de gemeente. De toestellen dienen om werken in eigen beheer veiliger en efficiënter te kunnen uitvoeren.

De machines zullen ingezet worden bij allerlei soorten werk binnen de gemeentegrenzen. Zo zal één van de nieuwe kranen de oude, versleten kraan op het kerkhof in Hemelshoek vervangen. De andere kraan dient voornamelijk voor wegeniswerken zoals het herstellen van wegen, voet- en fietspaden en onderhoud van trage wegen.

Het derde werktuig, de tractor, is multifunctioneel en kan aangepast worden naargelang de opdracht die op dat moment uitgevoerd dient te worden. Zo kan hij in de zomerperiode uitgerust worden met een veeg- of onkruidborstel. In de winterperiode kan hij worden omgetoverd tot sneeuwruimer om de fiets- en voetpaden sneeuw- en ijzelvrij te maken. Verder wordt de machine ingezet als klepelmaaier, houthakselaar en hydraulische kipwagen.

Het gemeentebestuur van Berlaar maakte in totaal zo’n 159 000 euro vrij voor de aankoop van de nieuwe machines en toebehoren.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 10/01/2020