Nacht Kempens Erfgoed 18 en 19 oktober

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober laat Kempens Karakter opnieuw het Kempens erfgoed schitteren! Als de nacht valt, wordt het lokale erfgoed in de spotlights gezet. Op meer dan 30 plaatsen organiseren lokale verenigingen, musea en archieven na valavond activiteiten waar je gratis aan kan deelnemen.

Ga op schattenjacht, luister bij kaarslicht naar Kempense volksverhalen, verblijf een nacht in het museum of geniet van concerten op eeuwenoude locaties. In Berlaar kan je op vrijdag 18 oktober luisteren naar het engelengezang van Vox Gregoriana Berlarensis in het Sint-Lambertuskerkje (Gestel) of een duik maken in de geschiedenis van de Koninklijke Fanfare St. Cecilia Berlaar.

Haal de programmabrochure op aan het onthaal in het gemeentehuis of bekijk hem online.

Engelengezang

Laat je betoveren door de wondere klanken van gregoriaanse gezangen, een aanrader om even tot rust te komen. Wie wil kan daarna nog even verwijlen in het zaaltje naast de kerk. Bij een pater trappist, Benedictijn of een glas wijn kom je vervolgens voorzichtig terug op aarde.

Sint-Lambertuskerk - Lambertusplaats, 2590 Berlaar (Gestel)
Vrijdag 18 oktober 2019
Vanaf 20 uur vinden er ieder kwartier korte concertjes met gregoriaanse gezangen plaats (koor Vox Gregoriana Berlarensis, onder leiding van Guido Peeters). Het laatste concert start om 21.45 uur.
Toegankelijk voor rolstoel gebruikers.

--------------------------

Nacht van het muzikale: heden, verleden en de toekomst
Koninklijke fanfare Sinte Cecilia is al 185 jaar oud en is daarmee de oudste vereniging van de gemeente. Op vrijdagavond kan je tijdens een tentoonstelling kennismaken met de fanfare en haar muzikanten van weleer. Bovendien ontdek je hoe de muzikanten vandaag hun instrumenten bespelen én werp je een blik op de toekomst van de Berlaarse fanfare.

Zaal Polido - Misstraat 70, 2590 Berlaar
Vrijdag 18 oktober 2019
19 – 23 uur

Meer info
Kempens Karakter - 014 21 97 00, info@kempenskarakter.be of www.kempenskarakter.be

 

Gepubliceerd op 22/08/2019