Muzikanten fleuren Berlaarse tuinen op

Op zaterdag 17 juni organiseerde de cultuurraad een nieuwe editie van Muzikale Tuinen. Dat is een wandeltocht langs vier tuinen, waar de deelnemers telkens getrakteerd worden op een drankje en een muziekoptreden.

Voor deze zevende editie van Muzikale Tuinen stelden enkele inwoners van Gestel hun tuin ter beschikking. Het was dit keer prachtig weer en er kwamen dan ook veel deelnemers opdagen voor dit 'Berlaars festivalletje'. Op elke locatie werd het publiek verwend met prachtige muziek van enkele opkomende talenten uit de wijde omgeving van Berlaar. Een overzicht:

Maxine Michiels & The Pips

Met zo'n naam zou je denken dat Maxine Michiels, de dochter van Paul Michiels, wordt bijgestaan door een heuse groep. Niet dus, want The Pips staat voor Thomas Heremans. Het duo bracht enkele zeer gesmaakte covers van o.a. Ilse Delange, Michael Bublé en Marco Borsato. Uiteraard kon een nummer van Soulsister (Through before we even started) niet ontbreken. Maxine Michiels & The Pips, een naam om te onthouden!

Jeugdensemble Ste Cecilia Berlaar

Door de examens was het vooral jeugdig enthousiasme dat het publiek moest overtuigen. Het 20-koppig orkest van Koninklijke fanfare Ste Cecilia bracht in de schuur van Mark Moris sfeervolle muziek die perfect paste bij deze locatie. Hier en daar werden de muzikanten zelfs bijgestaan door enkele boerenzwaluwen. Mooi om zien hoe jong en iets minder jong hand in hand musiceren. "Muzikanten die zin hebben om mee te spelen, mogen zich steeds aanmelden", vertrouwde de dirigente ons nog toe.

Nicolas Mortelmans & Jean Bosco Safari

"Zijn jullie uit vrije wel naar hier gekomen?", opende Jean Bosco Safari een 20 minuten durende intense muzikale reis vol humor, levenswijsheid en vreugde. De interactie met het publiek was ronduit schitterend. Berlaarnaar Nicolas Mortelmans begeleidde Jean Bosco Safari op grootse wijze op sitar en djembé. Daar werd een mens gelukkig van!

The Pottstones

Dit trio uit de omgeving van Morkhoven bracht op geheel eigen wijze covers van Dolly Parton, Johnny Cash, Ed Sheeran, The Animals, ... Prachtig hoe ze erin slaagden om een medley te brengen van wel meer dan tien nummers uit verschillende genres. Het publiek zong en klapte mee alsof het een lieve lust was. Na drie bisnummers namen publiek en groep afscheid van elkaar.

 

Op naar de volgende editie!

(Een verslag van Bart Van den Bosch)

 

 

Zie ook

Gepubliceerd op 24/04/2017