Met compost steek je een spons in de grond

April is compostactiemaand bij IVAREM! Dankzij compostgebruik loopt de bodemhuishouding van je tuin véél vlotter. Compost verrijkt de bodem en houdt water vast zoals een spons. Tijdens de com­postactie in april krijg je bij aankoop van een zak compost of compost in bulk een gratis paar tuinhand­schoenen in het recyclagepark.

Bescherm jouw tuin met compost

De voorbije zomers waren erg warm en droog. Compost is de ideale voedingsbodem om je gazon groen en weerbaar te houden, het hele jaar door. Vorig jaar kenden we ook nog een ander weerfenomeen: plotse en felle regenbuien waarbij grote hoeveelheden overtollig water bodempartikels mee wegspoelden. Ook hier kan een compostkuur soelaas bieden, want compost ver­betert de waterhuishouding van de bodem. Compost verrijkt de bodem namelijk met humus, die ervoor zorgt dat de bodem meer water kan vasthouden. En dat is niet alleen goed bij droogte (want er is langer water beschikbaar), maar ook wan­neer er op korte tijd net heel veel regen valt (de bodem kan dan veel water opslorpen).

Gratis tuinhandschoenen bij aankoop compost

Wanneer je in april Vlaco-compost aanschaft in het recyclage­park, krijg je gratis een paar tuinhandschoenen cadeau (zolang de voorraad strekt). De actie geldt zowel voor compost in zakken als compost in bulk. Bekijk alle info en prijzen via www.ivarem.be/compost.

Gepubliceerd op 10/03/2022