Lokaal bestuur stelt eigen evenementen verder uit tot 2022

Omdat de coronacijfers opnieuw stijgen en de federale overheid deze week weer verstrengde maatregelen heeft ingevoerd, heeft het lokaal bestuur van Berlaar besloten de eigen evenementen verder uit te stellen naar 2022.

Door corona hadden we een aantal grotere evenementen uitgesteld naar het einde van het jaar. We hadden gehoopt dan weer op een gezellige manier te kunnen samenkomen. De komende weken stonden daardoor onder meer een Bevrijdingsbal, twee Seniorenfeesten, een Sinterklaasfeest, de verwendag van de bib en de ontvangst van jubilarissen op de agenda. Omdat die evenementen zich richten op senioren en kinderen, twee belangrijke doelgroepen, en we er alles aan willen doen om de verspreiding van het virus te stoppen, besloten we als lokaal bestuur die evenementen opnieuw, hopelijk voor een laatste keer, uit te stellen. Evenementen voor kleinere groepen en externe evenementen die zich aan de maatregelen houden, kunnen wel nog plaatsvinden.

Het lokaal bestuur roept op om nog een laatste finale inspanning te doen en de maatregelen van de federale overheid te volgen. Volg de hygiënemaatregelen, laat je vaccineren, hou afstand waar het kan en draag een mondmasker waar het moet. Het is bijzonder jammer dat er weer enkele zaken in het water vallen. Maar door samen nog even waakzaam te blijven, kunnen we vanaf het voorjaar van 2022 deze moeilijke periode hopelijk eindelijk achter ons laten.

Volgende gemeentelijke activiteiten worden uitgesteld naar 2022:

-        Brunch (oorspronkelijk gepland op 14 november)

-        Verwendag bibliotheek (oorspronkelijk gepland op 20 november)

-        Seniorenbowling (oorspronkelijk gepland op 26 november)

-        Bevrijdingsbal (oorspronkelijk gepland op 27 november)

-        Sinterklaasfeest (oorspronkelijk gepland op 1 december)

-        Seniorenfeesten (oorspronkelijk gepland op 2 en 3 december)

-        Ontvangst jubilarissen (oorspronkelijk gepland op 4 december)

-        Kerstmarkt (oorspronkelijk gepland op 17 december)

Kleinere gemeentelijke activiteiten, zoals de herdenking van Wapenstilstand, vinden wel nog plaats. Je kan steeds terecht op de gemeentelijke kanalen voor een laatste stand van zaken.

Meer info over de coronamaatregelen: https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-2610/

Gepubliceerd op 29/10/2021