Berlaar helpt

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Veel burgers, vooral kwetsbare groepen, kunnen wel wat hulp gebruiken. En langs de andere kant laat Berlaar zich van z'n warmste kant zien en ontstaan er heel wat spontane initiatieven om een handje toe te steken.

Daarom lanceert Berlaar, dankzij de ondersteuning van Give A Day, een centraal registratiesysteem om alle hulpvragen en hulpaanbiedingen te structureren. In deze moeilijke tijden stellen heel wat mensen zich solidair op. Met het systeem ‘Berlaar Helpt’ stemmen we vraag en aanbod op elkaar af.

Voor wie hulp nodig heeft

Kan je hulp gebruiken? Registreer je hulpvraag dan op één van volgende manieren:

- Vul het formulier in

- Mail naar vrijetijd@berlaar.be

- Bel naar 03 410 19 00

We bekijken alle vragen en contacteren je wanneer we een geschikte vrijwilliger gevonden hebben. We behandelen alle vragen strikt vertrouwelijk. 

Ken je iemand die wel hulp kan gebruiken, maar kan je die zelf niet bieden? Stel die persoon op de hoogte van ons initiatief door dit briefje aan hem of haar te bezorgen. Je buur kan dan zelf contact met ons opnemen.

Voor wie hulp aanbiedt

Help in eerste instantie de personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving zoals familie, buren, vrienden, … Je kan bijvoorbeeld dit briefje bij buren in de bus steken om op eigen initiatief hulp aan te bieden. Wil je meer doen, geef je dan op als vrijwilliger.

Registreer je hier als vrijwilliger

Kan je jezelf niet online registreren, neem dan contact op via 03 410 19 00 of vrijetijd@berlaar.be.

 

 

Gepubliceerd op 18/03/2020