Lezingenreeks ‘Ontdek Europa in Berlaar'

Wil jij graag op een toffe en interactieve manier bijleren over de Europese Unie? Mis dan de lezingenreeks 'Ontdek Europa in Berlaar' niet, een initiatief van Provincie Antwerpen, gemeente Berlaar, Neos Berlaar en Mondo vzw.

In 2020 stond gemeente Berlaar in het teken van Europa.
Vanwege Corona nemen we de lezingenreeks ‘Europa in Berlaar’ opnieuw op in het najaar van 2021. Ontdek hieronder het programma.

  • Lezing 1: 'Snelcursus EU', door Europa Direct Provincie Antwerpen
    11 oktober - 20 tot 21.30 uur in Zaal Familia (Aarschotsebaan 105)

De 'Snelcursus EU' is de eerste lezing in de 3-delige reeks ’Ontdek Europa in Berlaar’. Op 1,5 uur tijd ontdek je heel wat meer over de Europese Unie.

  • Lezing 2: 'Een kijkje achter de schermen van het Europees Parlement', door Rolf Falter, Hoofd Bureau Europees Parlement België
    28 oktober - Van 20 tot 21.30 uur in Zaal Berkenhof (Misstraat 70)

'Een kijkje achter de schermen bij het Europees Parlement’, is de tweede lezing in de 3-delige reeks ’Ontdek Europa in Berlaar’. Rolf Falter bespreekt de Europese instellingen, zoomt in op de werking van het Europees Parlement en werpt een blik op de EU actualiteit. De presentatie is doorspekt met toffe verhalen van achter de schermen.

  • Lezing 3: 'Wat met taalrechtvaardigheid in de EU?' door Drs. Guido-Henri de Couvreur, Mondo vzw
    22 november - Van 20 tot 21.30 uur in Zaal Berkenhof (Misstraat 70)

'Wat met taalrechtvaardigheid in de EU?’ sluit de lezingenreeks ’Ontdek Europa in Berlaar’ af. Je ontdekt tijdens deze lezing meer over taalkundig onrecht. In hoeverre houden talen een onrechtvaardige wereld in stand? Of hoe zouden ze er kunnen toe bijdragen?

Deelname is gratis. Schrijf je in voor één lezing, twee lezingen of de volledige reeks. Meer info en inschrijvingen via www.popupeuropa.be/berlaar.

OPGELET: de eerste lezing vindt plaats in zaal Famila (Berlaar Heikant), de 2de en 3de lezing in zaal Berkenhof (Berlaar).

Gepubliceerd op 22/09/2021