Kriebelt het ook bij jou?

Wil je iets ondernemen om de kloof tussen Noord en Zuid te verkleinen? Heb je zin om actief iets te ondernemen tegen de armoede in de derde en vierde wereld?

Sluit je dan aan bij de GROS!

De GROS staat voor gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking. Ieder gemeentebestuur heeft de opdracht mee te werken aan solidariteit en ontwikkelingssamenwerking. Het gemeentebestuur van Berlaar staat volledig achter het initiatief en startte in juni 2003 een Raad voor Ontwikkelingssamenwerking op. Haar hoofddoel is het sensibiliseren en informeren van mensen over Noord-Zuidverhoudingen, de ongelijke situatie en nefaste evoluties in derde en vierde wereld, en positieve acties in de eigen gemeente en elders.

De raad organiseert, in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel, jaarlijks verschillende activiteiten zoals de Brunch met Reisverhalen ten voordele van 11.11.11, de Koffiestops voor Broederlijk Delen of een schrijfmarathon voor Amnesty International. Ontwikkelingssamenwerking is dan ook iets dat stilaan doordringt en groeit bij de mensen. Daarnaast biedt het lokaal bestuur logistieke ondersteuning bij andere campagnes zoals de Damiaanactie, Vredeseilanden, enzovoort.

Wens je lid te worden van deze raad of ken jij iemand die, hoe kleinschalig ook, bezig is met ontwikkelingssamenwerking? Laat het ons weten!

Meer info?

OCMW Berlaar
Zomerstraat 22
2590 Berlaar
Tel: 03 410 19 00
e-mail: nele.weuts@berlaar.be 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op 25/06/2019