Koop een sticker en steun Rode Kruis Berlaar

Op donderdag 22 april 2021 start de intussen reeds 60ste editie van de stickeractie van Rode Kruis Vlaanderen. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de Rode Kruisafdeling in jouw buurt. Ook het lokaal bestuur wenst de actie te ondersteunen en biedt de stickers te koop aan in het gemeentehuis en de bibliotheek. 

Met de opbrengst van de verkoop investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor de vrijwilligers hulp in onze gemeente kunnen blijven bieden.

De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje: Mega Mindy en Baba Yega bemannen een hulppost, Piet Piraat en zijn vrienden volgen een cursus Eerste hulp bij Steven Stil, Samson & Marie spelen samen met Jeugd Rode Kruis, Bumba helpt als crisisvrijwilliger en Wilko van Nachtwacht geeft bloed. Allemaal activiteiten waar onze vrijwilligers met veel plezier hun schouders onder zetten. En dat kan alleen dankzij jouw steun!

Alternatieve verkooppunten

In 2020 werd de stickeractie al overschaduwd door de coronapandemie en ook in 2021 kunnen de vrijwilligers niet op kruispunten of parkings gaan staan om stickers te verkopen. Om van de stickerverkoop toch een succes te maken, werd er gezocht naar alternatieve verkooppunten. Je kan de sticker daarom niet enkel online aankopen via koopdesticker.be, maar ook bij verschillende lokale handelaars, het gemeentehuis en de bibliotheek (na afspraak 03 410 19 00 of info@berlaar.be). 

De vrijwilligers van het Rode Kruis geven al de hele coronaperiode het beste van zichzelf: van het afnemen van sneltesten, het vervoer van covid-patiënten, hulp in woonzorgcentra en het bemannen van de corona-infolijn. Tijdens de stickeractie kunnen alle Vlamingen hen een extra duwtje in de rug geven zodat zij kunnen blijven helpen. Vandaag én in de toekomst.

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 22 april tot en met 6 mei te koop voor 5 euro. Alle opbrengst gaat integraal naar de Rode Kruisafdeling van Berlaar. 

Gepubliceerd op 19/04/2021