Koffiestops t.v.v. Broederlijk Delen

1703

In maart staan er enkele koffiestops ten voordele van Broederlijk Delen op het programma. Het systeem is eenvoudig: voor een vrije bijdrage in de collectebus  krijg je een heerlijk kopje koffie, thee of vruchtensap met iets lekkers erbij! 

De opbrengst van de koffiestops wordt gebruikt om een project van Broederlijk Delen te steunen. Dit jaar gaat de campagne over voedselveiligheid op lange termijn.

Zo wordt Oeganda in Oost-Afrika in de kijker gezet. Door de bevolkingsgroei bezitten de boeren steeds kleinere stukken grond. De overheid investeert amper in landbouw. Bovendien zorgt de klimaatsverandering steeds meer voor slechte oogsten.

Broederlijk Delen  kiest voor zijn projecten uitdrukkelijk voor familiale landbouw. Het geeft de mensen op het platteland rechtstreeks een inkomen. De partners van Broederlijk Delen helpen boeren bij het overschakelen van overlevingslandbouw naar professionele, marktgerichte en duurzame landbouw.

De twee koffiestops in Berlaar worden georganiseerd door de medewerkers van de wereldwinkels, in samenwerking met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS).

 

Wanneer?  Zaterdag 17 maart           -           zondag 18 maart

Waar?      Wereldwinkel Centrum     -           Pastorij Berlaar-Heikant

Uur?            van 10 tot 17 uur             -           van 10 tot 12.30 uur

 

Gepubliceerd op 21/02/2018