Onverwacht erfgoed in Berlaar in de kijker

Met ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’ wil intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst (IOED) Berg en Nete het onverwachte erfgoed in Berlaar en Gestel in de kijker zetten. Fiets of wandel van woensdag 24 april tot vrijdag 17 mei door Berlaar en ontdek op verschillende locaties het verhaal van erfgoedgebouwen en hun bewoners.

De locaties zullen herkenbaar zijn aan het ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’-bord aan de gevel. IOED Berg en Nete kiest bewust niet voor bekende monumenten als het Rameyenhof, de Slootjenshoeve of de Sint-Pieterskerk, maar wel voor onverwachte erfgoedgebouwen. Vanaf woensdag 24 april vind je de locaties terug op www.bergennete.be. Je kan ook eens langsgaan in de bibliotheek in Berlaar, daar ontdek je in een tentoonstelling welk erfgoed in de kijker gezet wordt.

Zet zelf erfgoed in de kijker

Uiteraard laat dit project slechts een selectie zien van al het bouwkundig erfgoed dat Berlaar rijk is. Wil je graag nog een ander gebouw in de kijker zetten? Laat ons via info@bergennete.be weten welk gebouw jij in the picture wil zetten. De beste verhalen krijgen ook een ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’-bord aan hun gevel.

IOED Berg en Nete is een intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst voor de gemeenten Berlaar, Nijlen en Heist-op-den-Berg. Meer info over ons vind je op www.bergennete.be.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 23/04/2019