Kerstshopping met kerstmarkt

2212

Om Berlaar nog wat bruisender te maken en om onze handelaars, verenigingen en scholen in de kijker te plaatsen, organiseert de dienst Lokale Economie, na een succesvolle eerste editie, op 22 december opnieuw een kerstshopping met kerstmarkt op en rond het dorpsplein in Berlaar.

Een tiental winkels in het centrum van Berlaar houden op vrijdag 22 december hun winkel langer open. Bovendien  nemen er ook een hele hoop verenigingen en handelaars van buiten de kern deel aan dit gebeuren door een kraampje te plaatsen op en rond het marktplein. Op de kiosk zijn er optredens gepland van de Berlaarse muziekschool en de Berlaarse Dansstudio. Het gemeentebestuur zorgt voor een typische kerstsfeer door onder meer steltenlopers met lichtjes, een wandelende kerstboom, een straatgoochelaar en een rondtrekkend covergroepje uit te nodigen.

Kindvriendelijke kerstmarkt

Op het marktplein kunnen de jonge bezoekers van de kerstmarkt in de verwarmde tent deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Zo is er doorlopend een begeleide knutselworkshop waarbij er kaarslichthoudertjes worden gemaakt door glazen potjes te decoreren in de kerstsfeer. Ook buttons met een magneetje en placemats kan je hier zelf maken. Voor de allerkleinsten is er een knusse zithoek gemaakt met ook een ballenbad.

Net als vorig jaar zal je hier ook op de Wii kunnen spelen én is er opnieuw een clown aanwezig die de mooiste figuurtjes maakt van ballonnen.

De tent is vrij toegankelijk van 18 tot 22 uur. Tijdens deze uren is er ook steeds voldoende begeleiding aanwezig. Vlakbij de tent staat ook een stoomcarrousel. Een ritje op deze carrousel is eveneens mogelijk van 18 tot 22 uur en is volledig gratis!

De Zelfstandige Ondernemers Berlaar (ZOB) zorgen voor een bijdrage aan deze kerstshopping en halen de kerstman op 22 december naar Berlaar. Hij zal de kindjes opnieuw verwelkomen vanop onze gezellige kiosk.

Praktische maatregelen

Om de kerstshopping met kerstmarkt veilig te laten verlopen, wordt het dorpscentrum op vrijdag 22 december van 13 tot 3 uur afgesloten.

Er zijn fietsenparkings voorzien in de Smidstraat en de Daalstraat. Voor wagens zijn er parkeermogelijkheden op de reglementaire plaatsen in de omliggende straten. De parkeerplaatsen van de Smidstraat en het Walter Luytenplein zijn die avond bereikbaar voor de kerstmarktbezoekers. De parking van Delhaize is voorbehouden voor klanten van de supermarkt en is dus niet openbaar. 

Programma (op de kiosk)

- 18 uur: Officiële opening kerstmarkt en aankomst van de Kerstman

- 18.10 uur: Optreden muziekschool Berlaar

- 18.30 uur: Optreden Berlaarse Dansstudio

- 18.45 uur: Optreden mobiele covergroep Ritm Stix

- 19 uur: Fotomoment met de Kerstman

- 19.45 uur: Optreden Berlaarse Dansstudio

- 20 uur: Prijsuitreiking kleurwedstrijd

- 20.15 uur: Optreden mobiele covergroep Ritm Stix

- 21.15 uur: Demo ropeskipping JumpXtreme

Meer weten?

Kom je ook met het hele gezin de kerstsfeer al opsnuiven tussen de talrijke kraampjes en in de mooi versierde winkels? Je bent van harte welkom van 18 tot 24 uur om er samen een groots kerstfeest van te maken!

Meer weten? Neem dan gerust contact op met Anja via 03 410 19 00 of anja.hermans@berlaar.be.

kerstkrant.pdf

Gepubliceerd op 17/11/2017