Internet van de toekomst in Berlaar

Fiberklaar wil een glasvezelnetwerk uitrollen in Berlaar, met in een eerste fase 3 617 adressen. Het is daarrond een informatiecampagne gestart op 26 september, die loopt nog tot 14 november.

Fiberklaar is een gemeenschappelijke onderneming van EQT en Proximus, opgericht in 2021. Het wil 1,5 miljoen Vlaamse woningen ‘fiberklaar’ maken tegen 2028 en biedt daarvoor een open netwerk aan. Alle providers zijn welkom om daarop aan te sluiten.

Dit najaar wil Fiberklaar meer dan 3 617 inwoners van onze gemeente overtuigen om gratis en vrijblijvend aan te sluiten. Op die manier strijkt het netwerk van de toekomst neer in Berlaar.

Aanleg van een glasvezelnetwerk

Om het internet van de toekomst in onze gemeente mogelijk te maken, wordt er gewerkt met glasvezeltechnologie of fiber. Dat biedt de mogelijkheid tot grenzeloos surfen, streamen en digitaal tv-kijken, zonder haperingen.

Fiberklaar zal deze glasvezelkabels aanleggen in de straat. Inwoners beslissen zelf of ze ook een aansluiting tot in hun woning willen. Als je dat wil, kan je intekenen via www.fiberklaar.be/berlaar. Vervolgens komt een huisbezoeker langs die met jou zal bekijken waar de aansluiting kan gemaakt worden.

Let op: pas als binnen het projectgebied in Berlaar 20 procent van de inwoners intekent op een gratis glasvezelaansluiting, zal Fiberklaar daadwerkelijk het netwerk aanleggen. Maak dus zeker jouw interesse kenbaar via de website, als je een aansluiting wil.

Hoe gaat Fiberklaar verder te werk? In eerste instantie zal Fiberklaar iedereen informeren. Via infosessies, zowel online als fysiek, maar ook met folders per post en publicaties op de sociale media. Op 18 oktober wordt er een online infosessie georganiseerd, op 20 oktober een fysieke infosessie in OC Ballaer. Inschrijven kan via www.fiberklaar.be/berlaar.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 18/10/2022