Iedereen verdient vakantie!

Wist je dat vakantie een recht is? Eén Vlaming op vijf kan zich geen weekje vakantie veroorloven. Toch geeft vakantie je een duwtje in de rug zodat je er weer tegenaan kan. Vakantie bevordert je gezondheid, versterkt je familiebanden en vergroot je sociale netwerk. Bovendien sta je na een vakantie positiever in het leven en heb je meer zelfvertrouwen.

Daarom wil Steunpunt Vakantieparticipatie iedereen de kans geven om op vakantie of daguitstap te gaan. Ze richten zich met het initiatief “Iedereen Verdient Vakantie” op personen en gezinnen in armoede die, vanwege allerlei drempels, niet van een vakantie kunnen genieten. Wil je alleen op vakantie, met het hele gezin of met vrienden? Wil je op groepsvakantie, naar zee, op daguitstap of vier je liever vakantie in een jeugdherberg? Er is voor ieder wat wils!

Voor wie?

"Iedereen Verdient Vakantie" is er voor mensen - wonend in Vlaanderen of Brussel - die om financiële redenen of bijzondere moeilijkheden niet op vakantie of daguitstap kunnen: mensen met een laag inkomen, met een verhoogde tegemoetkoming, in schuldbemiddeling,...

Hoe aanvragen?

Als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met de sociale dienst van het OCMW Berlaar. Zij werken als sociale organisatie al jaren actief samen met Steunpunt Vakantieparticipatie en kunnen je dus helpen bij het zoeken naar een uitstap of vakantie naar jouw keuze. Ze kunnen ook zorgen voor de reservatie.

Het grote aanbod van daguitstappen en vakanties kan je vinden:

Tip:     
Je kunt samen met de maatschappelijk werker van het OCMW nagaan of de vakantiebestemming ook met het openbaar vervoer bereikbaar is.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 25/06/2019