Heraanleg Kardinaal Cardijnplein start in Melkouwensteenweg

In de Melkouwensteenweg starten de aannemer en de nutsmaatschappijen op 6 mei met de eerste fase van de heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein. In de eerste stap komt de riolering aan bod, de rijbaan wordt daardoor tussen het kruispunt met de N10 en het kruispunt met de Heistsebaan afgesloten.

Het Berlaarse lokaal bestuur gaat het Heikantse Kardinaal Cardijnplein vernieuwen. Het plein zelf wordt daarbij omgevormd naar een meer leefbaar plein. Maar ook de Heideroosstraat en de Melkouwensteenweg worden tijdens de werken aangepakt. Zij krijgen nieuwe riolering, waarna de rijbaan en voet- en fietspaden heraangelegd worden. Het project komt tot stand met steun van de Vlaamse Milieumaatschappij.

Werken op het plein starten na Heikermis

Het Kardinaal Cardijnplein kan een grondige opfrissing gebruiken. Momenteel doet het plein vooral dienst als parking en die functie blijft ook in de toekomst behouden. Maar er wordt ook ruimte gemaakt om een deel van het plein als ontmoetingsplek te kunnen inrichten.

Begin juli staat het traditionele Heikermis op het programma. De werken op het plein zelf starten bijgevolg pas dit najaar. Heikermis is voor het lokaal bestuur een volksfeest om te koesteren. Bij de planning van de werken en het ontwerp van het plein werd daarom steeds met de kermis rekening gehouden.

Vanaf mei tot aan de bouwvakantie in juli wordt er gewerkt in de Melkouwensteenweg. De rijbaan wordt daarvoor afgesloten, het verkeer zal een omleiding moeten volgen via de Heidestraat. Zwaar verkeer wordt omgeleid via de Smidstraat en de Isschotweg (Itegem). Ook fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen. Zij kunnen via de Heistsebaan en de trage weg naast de school naar de Aarschotsebaan.

In het najaar start de heropbouw van het wegdek in de Melkouwensteenweg, de heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein en de rioleringen in de Heideroosstraat. Het einde van alle werken is voorzien tegen mei 2020.

Bekijk alle informatie over deze werken

 

Gepubliceerd op 26/04/2019