Help jij kinderen mee op weg naar school?

Gemachtigde opzichters helpen groepen kinderen of scholieren op hun tocht van en naar de school. Zo dragen zij meer dan één steentje bij aan een verkeersveilige schoolomgeving.

Om gevaarlijke oversteekplaatsen in onze gemeente voldoende te bemannen, doet het gemeentebestuur een warme oproep voor nieuwe kandidaten. Iedere meerderjarige kan gemachtigd opzichter worden. Personeelsleden van lagere en middelbare scholen, (groot)ouders en iedereen die een beetje tijd wil vrijmaken om kinderen veilig te helpen oversteken, is van harte welkom. Zelfs als je maar op één moment van de week kan, kunnen we je hulp goed gebruiken.

Je volgt eerst een gratis opleiding bij de politie. Zij frissen een aantal basisregels uit de wegcode op, zoals de plaats van voetgangers, het oversteken van de rijbaan en signalisatie. Je leert er ook hoe je als gemachtigd opzichter aanwijzingen kan geven en hoe je het verkeer correct kan inschatten.

Het gemeentebestuur zorgt voor je uitrusting (hesje, stopteken en armband) en ondersteunt je bij de planning. Tijdens de uitoefening van je taak ben je verzekerd.

Interesse? Neem contact op met de dienst Mobiliteit (mobiliteit@berlaar.be of 03 410 19 00) voor meer informatie.  

Gepubliceerd op 14/08/2017