(H)eerlijke koffie bij de Koffiestops

In maart staan er enkele koffiestops ten voordele van Broederlijk Delen op het programma. Het systeem is eenvoudig: voor een vrije bijdrage in de collectebus krijg je een (h)eerlijk kopje koffie, thee of chocolademelk met iets lekkers erbij! 

De opbrengst van de koffiestops wordt gebruikt om een project van Broederlijk Delen te steunen. Dit jaar luidt de campagne: 'Holy Guacamole!'

Hiermee wordt Guatemala in Centraal-Amerika in de kijker gezet. Daar is de meerderheid van de bevolking afhankelijk van de landbouw. Toch hebben de meeste boeren zelf geen eigen stuk grond om groenten en fruit op te telen, en hebben ze zelfs gebrek aan genoeg voedsel. Guatemala worstelt namelijk met de nasleep van een lange en gewelddadige oorlog, een reactie op de extreme ongelijkheid en discriminatie in hun samenleving. Vandaag zorgen de komst van mijnbouw en andere megaprojecten op inheems grondgebied voor nieuwe conflictsituaties.

Broederlijk Delen streeft naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. En naar een waardig leven en een gezond leefmilieu voor de boeren en de lokale bevolking. Dit probeert Broederlijk Delen te bereiken door op te komen voor de rechten van de lokale bevolking, en hen te ondersteunen bij hun eigen plannen. Help jij hen een handje?

Dat kan door een pitstop te maken bij één van de koffiestops. De twee stops in Berlaar worden georganiseerd door de medewerkers van de Oxfam wereldwinkels, in samenwerking met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS).

Wanneer?  Vrijdag 22 maart           -           zaterdag 23 maart

Waar?      Stationsplein Berlaar     -           Parking Markt Berlaar

Uur?            van 15.30 tot 19 uur             -           van 10 tot 13 uur

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 22/01/2019