Goedgezind naar 't eindejaar met activiteiten voor ouder en kind

In november en december staan er in Berlaar nog enkele leuke activiteiten voor kinderen op het programma. Zo zetten we goedgezind koers richting de eindejaarsperiode.

AFGELOPEN - Toon je kunsten op het ijs! 

Op woensdag 15 november gaat onze dienst Vrije Tijd ijsschaatsen. Ben je tussen 6 en 16 jaar en wil je je die namiddag graag actief bezig houden? Dan kan je samen met ons en je vrienden gaan ijsschaatsen in Heist-op-den-Berg.

In de deelnameprijs zit het busvervoer naar de ijsbaan, de huur van het materiaal én twee uur vrij schaatsen inbegrepen. Er zijn in Berlaar twee opstapplaatsen: aan sporthal ’t Stapveld en op het Kardinaal Cardijnplein.

Wanneer? Woensdag 15 november
Prijs: 8 euro

Kleuterinstuif

Sporthal ’t Stapveld wordt op zondag 19 november weer omgebouwd dot een heus speelparadijs! Kleutertjes van 2 tot en met 6 jaar oud kunnen er die dag tussen 14.30 en 16.30 uur op ontdekkingsreis komen en zich uitleven op springkastelen, bouwdozen, fietsjes, steps, enzovoort.

Inschrijven is niet nodig, je kan de deelnameprijs bij aankomst cash betalen. Hou er rekening mee dat kleuters best gymschoenen dragen die makkelijk aan- en uitgaan. De ouders zijn verplicht om met sportschoeisel of blootsvoets de sporthal te betreden.

Wanneer? Zondag 19 november
Prijs: 4 euro (max. 8 euro/gezin)

Meer weten

Begroet de Sint

Op zaterdag 2 december verwachten we hoog bezoek in Berlaar, want dan komt de enige echte Sinterklaas langs! Net als vorig jaar neemt de Sint met zijn Pieten plaats in de bus van ‘Ambiance op Wielen’ om zo alle kinderen in onze gemeente te kunnen ontmoeten.

De bus vertrekt om 12.30 uur in Berlaar-Heikant en maakt verschillende tussenstops. Er is dit jaar ook een tussenstop voorzien aan de Tutjesboom, waar de Pieten de tutjes uit de boom zullen halen om mee te nemen. Uiteraard brengen ze voor elk kindje ook wat lekkers mee!

Post jouw tekening voor de Sint en maak kans op een extra cadeautje!

Op het Kardinaal Cardijnplein, aan het station van Melkouwen, op het Stationsplein en aan het gemeentehuis zullen er weer Sintpostbussen staan. In deze postbussen kan je jouw tekening voor de Sint deponeren. De Pieten zullen al deze tekeningen tijdens hun tocht door Berlaar meenemen.

Uit alle tekeningen zullen de Sint en zijn Pieten ook drie tekeningen trekken. De makers van die tekeningen mogen nog een cadeautje komen halen in het gemeentehuis.

Wanneer? Zaterdag 2 december
Prijs: gratis

Meer weten

Op de foto met de Kerstman en z’n elfje!

Wil je tijdens de eindejaarsperiode even je benen strekken tussen al dat tafelen door? Bezoek dan op woensdag 27 december onze wekelijkse woensdagmarkt!

Je kan boodschappen doen bij onze marktkramers, iets drinken aan het tentje van het lokaal bestuur en een foto scoren met de Kerstman. En wie weet brengt de Kerstman wel opnieuw geschenkjes mee naar onze markt!

De marktkramers verwelkomen je vanaf 8 uur. De Kerstman en z’n elfje zijn tussen 9 en 11.30 uur aanwezig.

Wanneer? Woensdag 27 december
Prijs: gratis

 

Gepubliceerd op 20/10/2023