Geen verveling tijdens Week van de Senior in Berlaar

In november organiseert de Vlaamse Ouderenraad traditiegetrouw de Week van de Senior. In Berlaar kunnen de 55-plussers deelnemen aan Het Dementiecabaret, een infosessie over pensioenen, een plusparty en veel meer!

In Berlaar start de Vlaamse seniorenweek op donderdag 21 november met twee activiteiten: een leuke beweegsessie met peuters en een infoavond over je toekomstig pensioen. Voor de beweegsessie zijn alle geïnteresseerde grootouders en hun kleinkinderen om 10 uur welkom in gemeentelijke basisschool De Stap in Berlaar-Centrum, in de lokalen van de buitenschoolse opvang. Wie de infoavond over pensioenen wenst bij te wonen en graag antwoord krijgt op vragen als ‘Hoeveel pensioen zal ik ontvangen?’ en ‘Hoeveel mag ik als gepensioneerde bijverdienen?’ kan om 19.30 uur terecht in de refter van GBS De Stap. Beide activiteiten zijn gratis.

Op maandag 25 november staat er een ludieke voorstelling over dementie op het programma. Het Dementiecabaret kaart het delicate thema op grappige wijze aan en geeft je meteen enkele handige tips over hoe om te gaan met vergeetachtigheid bij jezelf of een ander. De voorstelling voor ouderen, familieleden en mantelzorgers start om 19.30 uur in zaal Berkenhof en kost 2 euro.

Als afsluiter van Week van de Senior is er op zaterdag 30 november de traditionele plusparty. Alle 55-plussers mogen zich dan tussen 14 en 18 uur in zaal Familia verwachten aan muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Om deel te nemen betaal je 5 euro.

In totaal kan je tijdens de Seniorenweek deelnemen aan acht activiteiten:

  • Beweegsessie Peuters in actie - donderdag 21 november om 10 uur in gemeentelijke basisschool De Stap (Pastorijstraat 60) – deelname: gratis – meenemen: een handdoek.
  • Infoavond over uw toekomstig pensioen - donderdag 21 november om 19.30 uur in gemeentelijke basisschool De Stap (Pastorijstraat 60) – deelname: gratis
  • Filmnamiddag 'Pauline en Paulette' - vrijdag 22 november om 14.30 uur in WZC Sint Augustinus (Legrellestraat 39) – deelname: 2 euro
  • Smartphonebabbel. Ouderen worden gekoppeld aan jongeren om samen de problemen die de oudere ervaart met zijn/haar toestel op te lossen - zondag 24 november om 14.30 uur in gemeentelijke basisschool De Stap (Pastorijstraat 60) – deelname: gratis
  • Het Dementiecabaret - maandag 25 november om 19.30 uur in zaal Berkenhof (Misstraat 70) – deelname: 2 euro
  • Open Seniorenraad - dinsdag 26 november om 9 uur in zaal Familia (Aarschotsebaan 105) – deelname: gratis
  • Seniorenbowling  - donderdag 28 november om 14 uur in bowling De Speelberg (Mechelbaan 27, Beerzel) – deelname: 7 euro
  • Plusparty ! NIEUWE LOCATIE ! - zaterdag 30 november om 14 uur in zaal Familia (Aarschotsebaan 105) – deelname: 5 euro

Inschrijven voor één of meer activiteit(en) doe je aan de kassa, aan het onthaal van het gemeentehuis of via de gemeentelijke webshop.

Gepubliceerd op 06/11/2019