Geen kerstmarkt in Berlaar dit jaar

In Berlaar zal er deze eindejaarsperiode nog geen kerstshopping met kerstmarkt plaatsvinden. Het lokaal bestuur organiseert dat evenement traditioneel in het centrum van Berlaar op de laatste vrijdag voor kerstavond, maar kiest omwille van de coronamaatregelen dit jaar voor de ondersteuning van verschillende kerstacties.

Met de kerstmarkt dompelen lokale handelaars en verenigingen in normale tijden het hele dorpscentrum onder in de kerstsfeer. Het evenement trekt daardoor veel bezoekers, die het samen gezellig maken. Het was dan ook een moeilijke keuze om ook dit jaar nog geen kerstmarkt te organiseren, maar onder de huidige coronamaatregelen komen er toch een aantal praktische moeilijkheden naar boven.

De kerstmarkt vindt steeds plaats in het centrum van Berlaar, waar ook heel wat inwoners wonen. Dat maakt het niet evident om met het Covid Safe Ticket te werken, omdat er zo tientallen extra ingangen zijn. Dat betekent dat er maatregelen, zoals het dragen van een mondmasker, ingevoerd zouden moeten worden, wat het gezellige karakter van het evenement ondermijnt. Uitwijken naar een andere locatie is dan weer niet zo’n goede optie voor de handelaars rond het dorpsplein. Omdat de coronaperiode ons bovendien leerde dat maatregelen ook nog kunnen wijzigen, gebruikt het lokaal bestuur het voorziene budget dit jaar liever voor de ondersteuning van andere kerstacties.

Gepubliceerd op 20/10/2021