Nieuws - meest recent

Na onderzoek door een boomverzorger bleek dat de indrukwekkende Rameyendreef, die Gestel met Itegem verbindt, heel wat bomen met achterstallig beheer huisvest. Aangezien de historische dreef een belangrijke fiets- en wandelroute vormt, besloten Regionaal Landschap Rivierenland en de gemeenten Berlaar en Heist-op-den-Berg een beheerplan op te stellen en een eerste vakkundig snoeionderhoud in te plannen. De werken duren een drietal weken, tot de eerste week van maart.

Belangrijke natuur- en erfgoedwaarde

1503

Op donderdag 15 maart neemt Buitenschoolse Kinderopvang Roefels deel aan de Burendag Kinderopvang.

Kinderopvang is meer dan opvang alleen. Op 15 maart gunnen de begeleiders van BKO Roefels de ouders graag een blik op de naschoolse opvang. Via het thema Lente tonen ze hoe ze dagelijks aan de slag gaan met kinderen rond een thema. Alle ouders zijn van harte welkom om die dag te komen ‘gluren’ van 16.30 tot 17.30 uur in de opvanglocatie van Berlaar-Centrum (Pastorijstraat 60).

Op zaterdag 21 april krijg je in ruil voor je pesticiden een voegenborstel van de Vlaamse Milieumaatschappij*. Breng je (restjes) pesticiden binnen in het recyclagepark en ga vanaf dit jaar je tuin, terras of oprit te lijf met gezonde en goedwerkende alternatieven!

Pesticiden zijn heel ongezond, dat moeten we je niet meer vertellen. Maar ook de bijen en het grondwater bewijs je er een heel slechte dienst mee. Daarom: maak er voor eens en voor altijd komaf mee! Breng je laatste restjes binnen en doe het vanaf nu op een betere manier.

Ja, het kan zonder!

Geïnteresseerde fietsliefhebbers krijgen in mei en juni de kans om een elektrische fiets met korting aan te schaffen. IGEMO lanceert namelijk een samenaankoop voor elektrische fietsen en zoekt nog enthousiaste burgers die mee in de stuurgroep willen zetelen.

In het voorjaar van 2017 organiseerde IGEMO al een sameneenkoop van elektrische fietsen en bakfietsen. In Duffel, Lier, Mechelen en Willebroek werden toen 375 elektrische fietsen aangekocht.

Op vrijdag 8 juni zijn de diensten van gemeente en OCMW open tot 10.15 uur. Daarna zijn de deuren van het gemeentehuis en het Sociaal Huis uitzonderlijk gesloten.

Van dinsdag 3 april tot en met vrijdag 13 april kan je weer bij Buitenschoolse Kinderopvang Roefels terecht voor kinderopvang in de paasvakantie. Let op: de opvang is gesloten op paasmaandag.

Tijdens de paasvakantie wordt er gewerkt rond het thema ‘Roefels at the cinema’s’. Laat je kind onderdompelen in de leuke spel- en speelwereld van de cinema!

De dienst Bevolking heeft ook dit jaar weer de statistieken van het voorbije jaar gebundeld. Het bevolkingscijfer kende ook in 2017 een lichte stijging. Berlaar telt daardoor momenteel 11 506 inwoners.

Op zaterdag 9 juni is het opnieuw Roefeltijd! De Berlaarse kinderen tussen 6 en 12 jaar én de kinderen die in Berlaar naar de lagere school gaan, mogen die dag even proeven van het beroepsleven.

Tijdens de Roefeldag kunnen kinderen bij heel wat handelaars een handje toesteken en proeven van diverse beroepen. Daarbij kunnen we de hulp van de handelaars dus goed gebruiken!

Als je als Berlaarse zelfstandige of Berlaarse vereniging overweegt om (opnieuw) deel te nemen aan het Avondfeest, kom dan zeker naar de inschrijvingsavond in april.

De inschrijvingsavond vindt plaats op donderdag 24 april om 19.30 uur in de refter van gemeentelijke basisschool De Stap (Pastorijstraat 60, ingang via schoolpoort achteraan).

De werken in de Smidstraat lagen een hele tijd stil. Bij het gemeentebestuur werd er echter hard gewerkt om snel tot een goede oplossing te komen. De aannemer en gemeente Berlaar kwamen daarover recent tot een overeenkomst.

De aannemer zal de werken opnieuw starten op maandag 19 februari. Hij zal eerst de brede zijde (kant Dorpsstraat) aanpakken en daar het voet- en fietspad afwerken. Als de weersomstandigheden het toelaten, moet dat gedeelte voor Pasen afgerond worden.