GEANNULEERD - Compostmeesters maken zich op voor de lentesnoei

Dit evenement werd geannuleerd. De volgende houtverhakseldag vindt vermoedelijk plaats op zaterdag 31 oktober.

Voor de compostmeesters lijkt het nog alsof het gisteren was, toch is het alweer van oktober geleden dat ze met hun hakselaars in de straten te zien en te horen waren. In april kan je de takkenscharen en boomzagen weer bovenhalen voor de lentesnoei.

Snoeien doet groeien

De compostmeesters helpen je graag een handje. Zij komen op zaterdag 25 april, van 8 tot 18 uur, het snoeihout gratis bij je thuis verhakselen. Zo hoef je de gesnoeide takken niet naar het containerpark te doen, maar kan je de versnipperde resten hergebruiken als bodembedekker in je tuin. Om de verhakseldag vlot te laten verlopen, dien je de snoeiresten in dezelfde richting te stapelen en in busseltjes te binden (niet met ijzerdraad!). Wanneer je voor het eerst deelneemt zal een compostmeester je een week voor de hakseldag een bezoekje brengen om het te verhakselen materiaal te bekijken en raad te geven voor een correcte opstapeling.

Méér dan 10 m³ per locatie is om organisatorische redenen niet mogelijk. Het is tevens belangrijk dat de snoeiresten vlot bereikbaar zijn en zich niet in reeds half-gecomposteerde toestand bevinden. Slecht gestapelde of halfvergane hopen worden niet verhakseld.

Inschrijven kan tot vrijdag 10 april door onderstaand inschrijvingsformulier aan het onthaal in het gemeentehuis te bezorgen. Je kan je gegevens ook via mail doorsturen naar milieu@berlaar.be. De eerste 60 inschrijvers worden zeker bediend, in zoverre de snoeiresten netjes zijn gestapeld. Latere inschrijvers worden op een wachtlijst geplaatst en in functie van beschikbare tijd nog bediend.

Inschrijvingsformulier

Meer info?

03 410 19 00 of milieu@berlaar.be 

 

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 20/03/2020