Ereburgemeester André Martens overleden

Ereburgemeester André Martens is op vrijdag 1 januari op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was burgemeester in Berlaar van 1995 tot en met 2006.

Martens was een voormalig wiskundeleraar en startte zijn late politieke carrière in 1995 bij de toenmalige CVP. Hij was een bruggenbouwer en probeerde de banden tussen verschillende partijen op die manier te verbeteren.

Tijdens zijn twee legislaturen realiseerde hij onder meer de restauratie van de kerk van Gestel, de heraanleg en de rioleringswerken van de Misstraat, Itegembaan (deel I) en Sollevelden. Ook de plannen voor de uitbreiding van de vroegere bibliotheek stonden op zijn agenda. Martens loodste Berlaar door financieel moeilijke wateren en hakte belangrijke knopen door in het dossier rond de Doelvelden.

In 2007 werd hij opgevolgd door de huidige burgemeester. Hij is de politieke besluitvorming wel steeds blijven volgen.

Berlaar verliest een zacht, vriendelijk en verstandig persoon. Het lokaal bestuur wenst zijn familie, zijn drie kinderen en tal van kleinkinderen veel sterkte bij dit verlies.

Uitvaart, rouwbrief en rouwregister

De afscheidsplechtigheid van André heeft plaats op 9 januari 2021 om 10.30 uur. Deze vindt plaats in beperkte kring, maar kan wel online gevolgd worden via onderstaande link.

Volg hier de uitvaartplechtigheid

Door de huidige coronamaatregelen is er geen fysiek rouwregister voorzien. Maar inwoners die dat wensen, kunnen wel een bericht achterlaten via het online rouwregister. De begrafenisondernemer bezorgt dit nadien aan de familie.

Teken het online rouwregister

Rouwbrief André Martens

Gepubliceerd op 01/01/2021