Doe mee aan Open Monumentendag

Open Monumentendag is het grootste culturele ééndagsevenement van Vlaanderen waarbij onroerend erfgoed in de kijker wordt geplaatst. Ieder jaar gaat Herita vzw voor een divers programma van kastelen, fabrieken, privéwoningen en ander bouwkundig erfgoed die die dag de deuren gratis openstellen voor iedereen.

Open Monumentendag is meer dan een opendeurdag. Het biedt je de kans om verschillende doelgroepen de weg naar jouw erfgoedsite te laten vinden. Zet daarom die dag niet enkel de deuren van je erfgoed open, maar organiseer ook een leuke en kwalitatieve activiteit. Een boeiende rondleiding bijvoorbeeld, of een wandeling, fietstocht, spel…

Je openstelling of activiteit vindt plaats op zondag 13 september 2020. De openingsuren bepaal je helemaal zelf.

Vijf goede redenen om deel te nemen aan Open Monumentendag:

  1. Je maakt deel uit van het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen met jaarlijks ongeveer 400 000 bezoekers in 200 gemeenten.
  2. Open Monumentendag is het moment om jouw erfgoedparel te tonen aan een geïnteresseerd en gevarieerd publiek.
  3. Je draagt je steentje bij aan de bewustmaking over en de toekomst van erfgoed.
  4. Herita vzw staat je met raad en daad bij in de organisatie van jouw Open Monumentendag en de promotie ervan.
  5. Jouw programma wordt opgenomen op de massaal bezochte publiekswebsite van Open Monumentendag.

Wanneer je besluit deel te nemen aan Open Monumentendag kan je contact opnemen met de dienst Vrije Tijd (03 410 19 00 of vrijetijd@berlaar.be). Zij kunnen je (logistieke) ondersteuning bieden. Voor meer info kan je terecht op de website van Open Monumentendag.

 

Gepubliceerd op 09/01/2020