Dit was ... de koffiestop t.v.v. Broederlijk Delen

Op 17 maart 2018 organiseerden de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en de Oxfam Wereldwinkel een koffiestop ten voordele van Broederlijk Delen. In ruil voor een vrije bijdrage kreeg je er dan een lekker kopje koffie.

Het concept is simpel: je komt een (h)eerlijk kopje koffie, thee, sapje, … drinken en krijgt daarbij een lekker stukje gebak. In ruil hiervoor geef je een vrije gift ten voordele van Broederlijk Delen. Broederlijk Delen zet dit jaar Oeganda en voedselveiligheid op lange termijn in de kijker.

Het was bitterkoud, dus de bezoekers hebben zeker genoten van hun kop warme koffie of thee. Bedankt voor de steun! Zo geven we heel wat Oegandese families kansen op een betere toekomst.

 

Oxfam Wereldwinkel

De koffiestop vond plaats in de nieuwe Wereldwinkel gelegen in het centrum (Markt 5). Ben je er al eens geweest? Weet je wat een Wereldwinkel is?

De Wereldwinkel bevindt zich in een winkelpand op het marktplein. Ze hebben een groot aanbod aan producten van eerlijke handel, zowel Oxfam Fair Trade als andere fairtradekenmerken.

De wereldwinkel wordt open gehouden door een heleboel enthousiaste vrijwilligers. Maar, het is meer dan een winkel. Je kan er terecht met vragen over fair trade of een vraag voor een klasbezoek. Het is eveneens mogelijk een standje van de wereldwinkel te vragen op een markt of beurs.

Kom zeker eens langs en neem een kijkje.

De winkel is open op:

-        Woensdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 14 tot 17 uur

-        Vrijdag van 15 tot 18 uur en elke tweede vrijdag van de maand van 18 tot 20 uur

-        Zaterdag van 10 tot 17 uur

Er is ook een winkel op de Aarschotsebaan 52 in Berlaar Heikant. Deze is open op zondag van 10 tot 12.30 uur.

Heb je nog vragen of wil je een handje toesteken? Neem gerust contact op via 015 24 70 71.

Gepubliceerd op 18/04/2018