Collectieve testing GBS Heikant brengt 6 besmettingen in kaart

Om de besmettingscluster in de gemeentelijke basisschool van Berlaar-Heikant in kaart te brengen, lieten het lokaal bestuur en de crisiscel op vrijdag 2 april een collectieve coronatesting uitvoeren door het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Dat bracht 6 nieuwe besmettingen aan het licht.

Alle ouders van wie een kind getest werd, ontvingen zaterdag een SMS met het resultaat.

In totaal kwamen er 6 besmettingen aan het licht, verspreid over 4 verschillende gezinnen met kinderen in verschillende klassen. Die gezinnen werden gecontacteerd, moeten nu in quarantaine en moeten ook de andere gezinsleden laten testen. Er testte vrijdag geen leerkracht positief.

Het lokaal bestuur is als inrichtende macht van GBS Heikant blij dat de collectieve testing de huidige besmettingscluster duidelijk in beeld heeft gebracht. Door de gefundeerde adviezen van de medische experten die ons begeleiden, kon er kort op de bal gespeeld worden, werd de school gesloten zodra we daar als bestuur het recht toe hadden en kon er, dankzij de medewerkers van de school en het bestuur, op korte termijn een vlot verlopen collectieve testing georganiseerd worden.

De huidige resultaten laten ons toe om de school op maandag 19 april weer zonder al te veel problemen te openen. BKO Roefels blijft in Heikant nog gesloten tot en met 9 april, maar kan in de tweede week van de paasvakantie ook opnieuw openen.

Ook kinderen die een negatieve test hebben afgelegd, mogen nog tot en met vrijdag 9 april echter niet naar hobby’s en mogen geen contact hebben met vrienden, familie, grootouders of kwetsbare personen. Veel besmettingen lijken zich af te spelen in de privésfeer. We benadrukken dan ook graag nog een keer om alle maatregelen te blijven volgen. Corona heeft een grote impact op de gezinnen die erdoor getroffen worden. Doe het dus niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen in je omgeving.

Gepubliceerd op 04/04/2021