Boostervaccinatie

Het Overlegcomité van de federale regering besloot in het najaar van 2021 dat alle 18-plussers een boosterprik kunnen krijgen. Vaccinatiecentrum Pallieterland, dat in oktober verhuisde naar het stadion van Lierse, draait dan ook opnieuw op volle toeren.

Na het zorgpersoneel, de 65-plussers, mensen met immuniteitsproblemen en mensen die eerder een vaccin van Johnson & Johnson kregen, zijn alle anderen aan de beurt. Als inwoner krijg je daarvoor, net als bij de eerste vaccinatieronde, een uitnodiging als het zover is.

De volgorde van uitnodigen wordt bepaald door de datum van je vorige prik en je leeftijd. Er dient in elk geval een tijdspanne te zijn van vier maanden na de tweede prik van AstraZeneca, zes maanden na de tweede prik van Pfizer of twee maanden na Johnson & Johnson. In vaccinatiecentrum Pallieterland krijgt iedereen een boosterprik van Pfizer of, en dat is nieuw, Moderna. De uitnodiging vermeldt welk vaccin je krijgt. Het doel is om tegen uiterlijk maart 2022 iedereen een boosterprik te hebben geven.

Na je boosterprik ontvang je een bijkomend certificaat. Meer info over het Covid-certificaat vind je op www.vlaanderen.be/covid-certificaat/. Voorlopig blijft het COVID-certificaat van je volledige basisvaccinatie geldig.

Deze informatie werd afgesloten op 1 december. Eventuele wijzigingen in de vaccinatiestrategie lees je op laatjevaccineren.be.

Meer weten over vaccinatiecentrum Pallieterland?
www.vaccinatiecentrumpallieterland.be
03 8000 410
vaccinatiecentrum@lier.be

 

Gepubliceerd op 07/12/2021