Boekvoorstelling in Berlaarse bib

Op vrijdag 15 maart stelt auteur Luc De Keersmaecker, die zelf opgroeide in Berlaar, zijn nieuwe boek De dag van de Diamantprinses voor in de Berlaarse bibliotheek.

Het boek is een literaire thriller en een groot deel van het verhaal speelt zich af in ons dorp tijdens de jaren '70. De titel verwijst naar de jaarlijkse verkiezing van de Diamantprinses (Miss Diamant) in Berlaar.

In het kort:

"#Metoo in de jaren ’70. De vijftienjarige Kurt wordt er van beschuldigd een twaalfjarig meisje op het kerkhof te hebben verkracht. De jongen slaat totaal in paniek als de politie naar hem op zoek gaat en verdwijnt op mysterieuze wijze samen met de nicht van zijn beste vriend Benny. Meer dan veertig jaar later wordt het stoffelijk overschot van Kurt gevonden in het slib van een rivier onder een brug. De politie klasseert de zaak als zelfmoord. Benny, die ondertussen journalist geworden is, wil zijn jeugdvriend in zijn eer herstellen en
gaat op zoek naar wat er echt gebeurd is. De dag van de Diamantprinses is een originele mix van een coming of age-verhaal en een spannende thriller die de lezer van begin tot einde in de ban houdt."

Luc De Keersmaecker publiceerde eerder de romans Oesters of merguez (onder het pseudoniem Omar B) en Wolfsvrouw. Samen met Patrick Reyntiens schreef hij de biografie Dansen in het luchtledige. Zijn vader was diamantbewerker, wat hem inspireerde tot het schrijven van De dag van de Diamantprinses.

Praktisch

De boekvoorstelling start op vrijdag 15 maart om 20 uur in de gemeentelijke openbare bibliotheek, Dorpsstraat 84 in Berlaar.

Gepubliceerd op 06/03/2019