Bibliotheek gesloten van 6 tot en met 14 oktober

Van woensdag 6 tot en met donderdag 14 oktober sluit de Berlaarse bib haar deuren vanwege de overschakeling naar de nieuwe bibliotheeksoftware van Cultuurconnect.  De bibliotheek sluit aan op het ‘Eengemaakt Bibliotheeksysteem’, zoals (bijna) alle openbare bibliotheken van Vlaanderen en Brussel.

Tijdens de sluitingsperiode krijgt de bibliotheek volledig nieuwe software om al het bibliotheekverkeer te organiseren. Cultuurconnect vzw ontwikkelde de nieuwe bibliotheeksoftware voor alle Vlaamse bibliotheken en beheert en ontwikkelt ook de vele andere IT toepassingen die leden van de bibliotheken gebruiken, zoals ‘Mijn Bibliotheek’, ‘Mijn Leestipper’, de bibliotheekwebsites en meer. Deze overschakeling is dan ook een grote stap vooruit voor de administratieve processen. 

Wat houdt de omschakeling naar de nieuwe software in?

Om over te schakelen naar de nieuwe software is het nodig om het volledige leenverkeer een tijd stil te leggen. In deze periode zetten we alle gegevens van de leden en de catalogus over naar de nieuwe software. Dit vergt heel wat programmatie en vervolgens een uitgebreide controle. Daarnaast koppelen we ook alle ICT infrastructuur (uitleentoestellen, computers, …) aan de nieuwe software. Tot slot plannen we voldoende opleidingsmomenten, zodat alle medewerkers vanaf de heropening alle leden opnieuw vlot kunnen helpen bij al hun vragen.

Wat betekent de sluiting voor jou?

Niet uitlenen en niet inleveren

De bibliotheek is gesloten van woensdag 6 tot en met donderdag 14 oktober. In deze periode kan je geen materialen uitlenen of boeken inleveren, ook niet via de inleverbus.

Gepubliceerd op 14/09/2021