Bespaar (huis)dieren een oorverdovend nieuwjaar!

Op 31 december wuiven we 2021 uit en vieren we de start van 2022. Als lokaal bestuur willen we oproepen om daarbij dit jaar geen vuurwerk af te steken.

Voor sommigen volstaan enkele klinkende champagneglazen om het nieuwe jaar sfeervol in te zetten, voor anderen hoort daar helaas traditioneel ook vuurwerk bij. Vuurwerk zorgt bij heel veel dieren echter voor heel wat ongemak. De knallen en de felle lichtflitsen doen hen behoorlijk schrikken. Ze geraken daardoor zowel het noorden als hun baasjes kwijt. Soms zelfs voorgoed: elk jaar sterven er dieren aan de gevolgen van het vuurwerk.

Bovendien gebeuren er elk jaar ook heel wat ongelukken met eindejaarsvuurwerk. De coronajaren waren mentaal al erg zwaar, zeker voor onze zorgsector. Slachtoffers van eindejaarsvuurwerk kunnen ze er deze jaarwisseling niet bij nemen.

Als lokaal bestuur roepen we daarom op om geen vuurwerk af te steken van oud op nieuw. Je voorkomt zo heel wat dierenleed en kan de vrijgekomen tijd aan je gezin en vrienden wijden! De dieren, je buurt, de zorgsector en je gemeente zullen je daar dankbaar voor zijn!

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 27/12/2021