Berlaarse verenigingen verkopen voor de 18de maal azalea’s

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker is ondertussen stevig ingeburgerd. Ook de 23ste editie wordt vast een schot in de roos. Op 13, 14, 15 en 16 september zullen duizenden vrijwilligers doorheen heel Vlaanderen azalea’s te koop aanbieden aan 7 euro.

Ook in 2017 zullen bijna driehonderdduizend azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, blikt hoopvol vooruit: “Het voorbije Plantjesweekend was succesvol met ruim 290.000 verkochte azalea’s. Dit jaar willen we er opnieuw een mooi jaar van maken samen met honderden comités. Zij vormen het kloppend hart van ons Plantjesweekend.”

In Berlaar is het al de 18de keer dat een aantal verenigingen de handen in elkaar slaan om huis-aan-huis azalea’s te verkopen. Van woensdag 13 tot zaterdag 16 september mag je dus een verkopersteam van één van de volgende verenigingen verwachten: ACV, Femma Centrum, Femma Heikant, Gezinsbond, KLJ, KVLV Centrum, KVLV Heikant, KWB Station, Landelijke Gilde Centrum, Okra Station, Rode Kruis. Elke vereniging neemt een aantal straten voor haar rekening. Het gemeentebestuur verleent logistieke steun.

De vorige jaren werden er in Berlaar telkens niet minder dan 2.500 plantjes verkocht. De verenigingen hopen dit jaar weer even goed te kunnen doen. Met de opbrengst van deze actie kunnen ze mee de strijd tegen kanker helpen aanbinden.

Elke verkochte azalea maakt écht een verschil. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder meer speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen. 

Voor meer info kan je terecht bij Kom op tegen Kanker (02 227 69 69 – www.komoptegenkanker.be) of bij de Kankerlijn (0800 35 445 – www.kankerlijn.be).

Wie meer inlichtingen wenst over de Berlaarse plantjesverkoop of wie mee wil helpen met de verkoop van de azalea’s kan contact opnemen met coördinator Martine Van Tomme op het nummer 03 422 57 22. Wij hopen alvast dat wij ook dit jaar op de gulle steun van de Berlaarse bevolking mogen rekenen!

Gepubliceerd op 16/08/2017