Berlaarse verenigingen verkopen voor 20ste maal azalea’s

Kom op tegen Kanker bestaat 30 jaar en het Plantjesweekend viert zijn 25ste verjaardag. Deze jubileumeditie wordt vast een schot in de roos. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september zullen duizenden vrijwilligers doorheen heel Vlaanderen azalea’s te koop aanbieden aan 7 euro. Aan supermarkten, op gemeentepleinen of deur aan deur, iedereen kan dichtbij de typische Kom op tegen Kanker-plantjes vinden.

Ook in 2019 zullen ruim driehonderdduizend azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, blikt hoopvol vooruit: ‘Het voorbije Plantjesweekend was succesvol met ruim 332 510 verkochte azalea’s. Dit jaar willen we er een mooie jubileumeditie van maken, samen met honderden comités. Zij vormen al 25 jaar het kloppend hart van ons Plantjesweekend.’

Ook Berlaar doet mee

In Berlaar is het al de 20ste keer dat een aantal verenigingen de handen in elkaar slaan om huis-aan-huis azalea’s te verkopen. Deze jubileumeditie willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom kan je bij een aantal Berlaarse handelaars al een spandoek zien hangen en staat er een geldpotje op de toonbank waarin je je wisselgeld kan deponeren. Het extra geld dat daarmee wordt verzameld, zal integraal worden overgemaakt aan het Plantjesweekend.

In Berlaar gaat de plantjesverkoop al op woensdag 11 september van start. Van woensdag tot zaterdag mag je dus een verkopersteam van één van de vaste verenigingen verwachten: ACV, Femma Centrum, Femma Heikant, Gezinsbond, KLJ, KVLV Centrum, KVLV Heikant, KWB Station, Landelijke Gilde Centrum en het Rode Kruis, misschien nog aangevuld met enkele nieuwkomers. Elke vereniging neemt een aantal straten voor haar rekening. Het lokaal bestuur verleent logistieke steun.

Steeds een succes

De vorige jaren werden er in Berlaar telkens wel 2 500 plantjes verkocht! De tientallen vrijwilligers van de deelnemende verenigingen hopen dit jaar weer even goed te kunnen doen. Met de opbrengst van deze actie kunnen ze mee de strijd tegen kanker helpen aanbinden.

Elke verkochte azalea maakt écht een verschil. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder meer speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen. 

Wil jij ook meehelpen?

Wie meer inlichtingen wenst over de Berlaarse plantjesverkoop of wie mee wil helpen met de verkoop van de azalea’s kan contact opnemen met coördinator Martine Van Tomme op het nummer 03 422 57 22. KOTK en al haar vrijwilligers hopen alvast dat ze ook dit jaar op de gulle steun van de Berlaarse bevolking mogen rekenen!

Meer weten

Kom op tegen Kanker of Kankerlijn

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 23/08/2019