Berlaarse dienstverlening in een nieuw kleedje!

Berlaar gaat het nieuwe jaar extra fris en monter in. Op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari stelde het gemeentebestuur namelijk de nieuwe Berlaarse huisstijl voor gemeente, OCMW, bib, kinderopvang en gemeentelijke basisschool voor.

Waarom gaat het gemeentebestuur verder met een eigen huisstijl? Een huisstijl betekent in eerste instantie dat elke gemeentelijke dienst voortaan hetzelfde logo zal gebruiken. Op die manier weet jij als burger in één oogopslag, en nog voor je iets gelezen hebt,  of je wel of niet met gemeente Berlaar te maken hebt. Herkenbaarheid is dus een grote troef van een volledig uitgewerkte eigen huisstijl.

Over het nieuwe logo

Maar er is meer! Het nieuwe logo is warm, modern, dynamisch en gezellig. En dat zijn meteen ook de waarden die Berlaar wil uitstralen. Voor de ontwikkeling van het logo deden we beroep op een professionele firma die ons bij het hele traject begeleidde.

Zij legden hun oor te luister bij medewerkers, beleidsmakers en inwoners. Op basis van hun voorkeuren, verwachtingen en opmerkingen vulden ze stelselmatig een wit blad tot ze bij het huidige logo uitkwamen.

Omdat we de link met de folklore over de beren niet willen verliezen, kreeg het logo de slagzin ‘Beregoed’ mee. Dat is niet alleen een aangenaam adjectief en een leuke alliteratie, maar benadrukt ook de liefde van onze inwoners voor Berlaar.

Opbouw van het logo

 

Het gebruik van de kleuren en de kleurovergangen in combinatie met het zwart zorgen voor een modern, bruisend en dynamisch logo. Maar die zwarte kleur en de zachte kleurovergangen houden het tegelijk ook sober.

De kleuren benadrukken onder meer het groene karakter van onze gemeente, de aanwezigheid van de Nete en de gezelligheid van onze gemeente. Met de slagzin ‘Beregoed’ willen we de verwijzing naar onze folklore, de beren, levend houden.

Wat met het wapenschild?

Voor alle duidelijkheid: het wapenschild verdwijnt niet. Het wapenschild blijft een belangrijk symbool voor Berlaar. Het logo krijgt een plaatsje op alle officiële communicatie van onze gemeente, maar is soms onderhevig aan trends en vernieuwing. Het wapenschild is echter eeuwig en zorgt voor een blijvend karakter.  Dat behouden we daarom voor alle plechtige documenten (zoals bijvoorbeeld een trouwboekje).

Zie ook

Gepubliceerd op 08/01/2018