Berlaarse 55-plussers verkennen Genk

Op dinsdag 3 juli brachten 260 Berlaarse 55-plussers een bezoek aan Genk. Verdeeld over vijf bussen vertrokken ze vanuit Berlaar-Centrum, Berlaar-Heikant of Berlaar-Station op daguitstap.

Bij de aankomst in Genk startte de dag met een kopje koffie of thee en een stukje cake in Elysee Feestzalen. Nadien stond er een bezoek aan mijnsite C-mine op het programma. De deelnemers kregen er een rondleiding in het Energiegebouw en de ondergrondse gangen van de mijn. Boven, op 15 of 60 meter hoogte, kregen ze een panoramisch zicht over Genk.

's Middags werd er opnieuw lekker gegeten in dezelfde zalen als 's ochtends. Het eten was perfect in orde en de service was prima! Om de namiddag in te leiden, bracht de schepen van Senioren van Genk een bezoekje. Hij vertelde over zijn stad en de seniorenwerking.

Na het middageten kregen de 55-plussers de keuze: een gegidste stadswandeling of zelf vrij de stad verkennen. Onze Berlaarnaren stelden op die manier vast dat Genk nog een vrij nieuwe stad is met opmerkelijke architectuur.

Afsluiten deden de deelnemers met een koffietafel. Daarna trokken ze, onder meer dankzij het goede weer en het lekkere eten, tevreden terug naar ons gezellige Berlaar.

Bekijk de foto's!

Gepubliceerd op 05/07/2018