Berlaar stelt stelling Sint-Pieterskerk open tijdens Open Wervendag

Op zondag 19 mei vindt de 13de editie van Open Wervendag plaats, waaraan Berlaar dit jaar deelneemt. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen én op de top van één van de bekendste monumenten van de gemeente.

Zicht op renovatiewerken

Het lokaal bestuur stelt tijdens Open Wervendag op zondag 19 mei de Sint-Pieterskerk open. Sinds de renovatiewerken in januari van start zijn gegaan, is er al heel wat veranderd. Bezoekers kunnen die dag de restauratiewerken van dichtbij komen bezichtigen op een wel heel bijzondere manier.

Begeef je naar het hoogste punt van Berlaar

Bij het bezoek aan de werf ligt de nadruk op de buitenkant van de kerk, waarbij je met de kraanlift tot op de 40 meter hoge kerk worden gebracht, net onder het recent geplaatste torenkruis en bijhorende windhaan. Naast de kans om zo de restauratiewerken aan het kerklichaam en de zijbeuken van dichtbij te kunnen bekijken, word je hierbij getrakteerd op een fenomenaal zicht over Berlaar en ver daarbuiten. Zo’n bezoekje duurt ongeveer 20 minuten: 15 minuten op de stelling en 5 minuten aan de binnenkant van de kerk.

Om iedereen de kans te kunnen bieden om een rondleiding met gids te maken, werken we met inschrijvingen en groepjes. Tussen 10 en 16 uur vertrekt er ieder halfuur een groepje van 10 personen met gids. Je kan hiervoor kiezen of je in de voor- of namiddag wenst te komen, het uur krijg je toegewezen. Iedereen kan de werf bezoeken, maar minder mobiele mensen of huisdieren kunnen uiteraard niet mee de stelling op.

Praktisch

Inschrijven voor de Open Wervendag in Berlaar kan tot donderdag 16 mei via 03 410 19 00. De kerk is gratis te bezichtigen. Een veiligheidshelm wordt die dag voorzien, bezoekers zelf worden aangeraden om stevige (wandel)schoenen aan te doen om een goede grip op de stellingen te verzekeren. Daarnaast vragen we om steeds de vooropgestelde veiligheidsvoorschriften te volgen.

Gepubliceerd op 02/05/2019