Berlaar Helpt: samen door de coronacrisis!

In het hele land is de besmettingsgraad van het coronavirus momenteel zorgwekkend. De federale regering nam intussen een aantal maatregelen om de curve opnieuw af te vlakken. We zullen daarbij meer dan ooit beroep moeten doen op ons verantwoordelijkheidsgevoel en onze burgerzin. Verhoogde waakzaamheid is opnieuw een kernbegrip.

Door de maatregelen hopen we een volledige lockdown te kunnen vermijden, maar ook de huidige regels hebben al een grote impact op ons dagdagelijkse leven. 

In het voorjaar liet Berlaar zich al eens van z'n warmste kant zien en de komende maanden gaan we elkaar opnieuw hard nodig hebben.

Kan je hulp gebruiken? Of ben je bereid om iemand te helpen? Laat het ons dan weten!

Berlaar Helpt

In moeilijke tijden stellen de Berlaarse inwoners zich solidair op. Met ‘Berlaar Helpt’ stemmen we daarom hulpvraag en hulpaanbod op elkaar af.

Berlaar Helpt

We bekijken alle vragen en contacteren je wanneer we een geschikte vrijwilliger gevonden hebben. We behandelen alle vragen strikt vertrouwelijk. 

Ken je iemand die wel hulp kan gebruiken, maar kan je die zelf niet bieden? Stel die persoon op de hoogte van ons initiatief door dit briefje aan hem of haar te bezorgen. Je buur kan dan zelf contact met ons opnemen.

Kan je hulp bieden? Help in eerste instantie de personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving zoals familie, buren, vrienden, … Je kan bijvoorbeeld dit briefje bij buren in de bus steken om op eigen initiatief hulp aan te bieden. Wil je meer doen, geef je dan op als vrijwilliger.

Vaccinatiecentrum

De vijf gemeenten binnen de Eerstelijnszone Pallieterland (Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst) besloten het vaccinatiecentrum voor onze zone in te richten in CC De Mol in Lier (Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier).

Om de werking van het centrum vlot te laten verlopen, zijn er heel wat helpende handen nodig. Zowel vrijwilligers met een medische achtergrond als vrijwilligers die onthaal- en administratieve taken opnemen, zijn meer dan welkom. Wie tijd en zin heeft om zich hier de komende maanden mee voor in te zetten, kan zich registreren via onderstaand formulier. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Geef je op als vrijwilliger voor het vaccinatiecentrum

Meer info:

Kan je jezelf niet online registreren, neem dan contact op via 03 410 19 00 of vrijetijd@berlaar.be.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 23/10/2020