BALder Zomer start met Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Op woensdag 10 juli organiseert het Berlaarse gemeentebestuur het jaarlijkse Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Net als vorig jaar wordt die viering geïntegreerd in het programma van het zomerse familiefestival BALder Zomer.

Fans van Vlaamse en Nederlandstalige muziek kunnen op de tweede woensdag van juli terecht op het Berlaarse dorpsplein. Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap trapt er de concertreeks van BALder Zomer af en de organisatie (lokaal bestuur en vzw Feest Forward) nodigde daarvoor Papa Mojito, Ronny Lee en Dries & De Belgen uit. Iedereen is die dag welkom vanaf 18 uur, de optredens zijn volledig gratis.

Het vernieuwde BALder Zomer zal daarna wekelijks plaatsvinden. Iedere woensdag wordt het centrum van Berlaar dan omgetoverd tot een gratis familiefestival. Nog tot en met 14 augustus kan je vanaf 18 uur genieten van gratis optredens aan onze gezellige kiosk. Daarop gelden twee uitzonderingen: de afterwork op woensdag 24 juli en het optreden van 7 augustus zullen reeds starten om 16 uur. Voor die laatste moet je een kaart kopen, want niemand minder dan de Amerikaanse dj FELIX DA HOUSECAT komt ons dorpsplein voorzien van funky beats.
 
Om de nachtrust van de omwonenden te respecteren wordt de muziek om 23.30 uur uitgeschakeld (op 7 augustus om 00.30 uur wegens het betalende optreden). Op alle edities van de Zomer van Balder zal het gedeelte van de Markt voor het gemeentehuis afgesloten worden van 12 uur (na de wekelijkse markt) tot middernacht. Verkeer blijft wel mogelijk tot net voor het gemeentehuis.
 
Meer weten?
Gepubliceerd op 25/06/2019