Activiteiten voor groot en klein tijdens Week van de Opvoeding

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Ieder jaar wordt er een maatschappelijk relevant thema gekozen, dit jaar is dat 'Opvoeden, dat doen we samen'.

Opvoeden staat niet los van alle andere levensdomeinen. Elk gezin legt zijn unieke puzzel: een dak boven je hoofd, zinvol werk, goede zorg, fijne vrijetijd met het gezin, je kinderen groot brengen. Hoe minder muurtjes je als gezin ervaart om de puzzel in elkaar te laten vallen, hoe sterker je in jouw schoenen staat bij het opvoeden. 

De Week van de Opvoeding gaat dit jaar over over het netwerk van organisaties en diensten die jou als gezin ondersteunen op alle domeinen. Want samen sta je sterker. Zo wordt het makkelijker om als ouder je batterijen op te laden en je energieniveau op te krikken. 

Huis van het Kind Berlaar start op de internationale dag van het gezin, woensdag 15 mei, met een reeks van leuke en boeiende activiteiten voor groot en klein. Er is voor ieder wat wils en alle activiteiten worden gratis aangeboden. Neem een kijkje in het programma om te weten te komen welke activiteiten er op de planning staan.

 Programma Week van de Opvoeding

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Zie ook

Gepubliceerd op 29/04/2019