Nieuws - meest recent

De verwarmingsfactuur neemt een aanzienlijk deel in van het gezinsbudget. Daardoor lopen mensen met een laag inkomen het risico om in moeilijkheden te geraken. Het Sociaal Verwarmingsfonds komt gedeeltelijk tussen in de betaling van de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden.

Wat?

Gemeente en OCMW Berlaar zoeken ...

 

… mensen die zich willen inzetten voor oudere mensen in Berlaar

… mensen die wat tijd kunnen vrijmaken

… mensen die een warm hart hebben

… mensen die graag luisteren

 

Past dit bij jou? Heb je wat tijd om je in te zetten? Neem dan contact op met het OCMW. Wij zoeken vrijwilligers voor ons project rond verjaardagsbezoekjes!

 

Wat?

0712

Eenzaamheid is niet alleen een probleem bij ouderen, maar ook bij jongeren. Op vraag van de Berlaarse Welzijnsraad geeft professor Luc Goossens (faculteit Psychologie & Pedagogische Wetenschappen KU Leuven) daarom op donderdag 7 december een lezing rond dit thema voor ouders, trainers, leerkrachten en iedereen die in contact komt met jongeren.

Wanneer? Donderdag 7 december om 19.30 uur

Waar? Heilig Hart van Maria, Sollevelden 3A

Rond de feestdagen maak je jouw huis gezellig met een kerstboom, versieringen en kaarsjes. En tussen oud en nieuw steek je misschien graag vuurwerk af om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Helaas gebeuren er jaarlijks kleine en grote ongevallen rond de feestdagen. Onvoorzichtigheid met kerstbomen, kaarsen, versiering of vuurwerk is vaak de oorzaak.

Laat brand geen domper zijn op de feestvreugde en volg de tips van Hulpverleningszone Rivierenland!

Brandveilige kerstboom

Hulpverleningszone Rivierenland verzorgt niet alleen de brandbestrijding en hulpverlening binnen onze gemeente. De zone zet zich namelijk ook in voor de brandveiligheid van handelszaken en gebouwen die bezoekers ontvangen.  

Daarom werkte de preventiedienst van de hulpverleningszone een uniform en geactualiseerd reglement uit voor alle publiek toegankelijke gebouwen. Deze geactualiseerde voorschriften gelden vanaf 1 januari 2018.

Het OCMW van Berlaar zoekt een woning in Berlaar om te huren voor de opvang van asielzoekers.

Je sluit een huurcontract af met het OCMW en je kan rekenen op een stipte betaling. Wij rekenen dan op een democratische huurprijs.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan zeker contact op met de sociale dienst van het OCMW Berlaar.

 

Meer info?

OCMW Berlaar

Zomerstraat 22

2590 Berlaar

Tel: 03 482 49 29

Sociaal Huis Berlaar

In evenwicht zijn met jezelf, je werk en je gezin. Een hele uitdaging voor de ouders van vandaag! 'Te druk', 'te veel', 'te weinig', ... Herken je jezelf in deze uitspraken?

Tijdens deze infosessie gaat An Coetsiers, kinderpsycholoog en gedragstherapeut, samen met jou op zoek naar persoonlijke waarden en doelen. Je krijgt een aantal concrete tips aangereikt die je op weg helpen bij de zoektocht naar evenwicht binnen je gezin.

Elke derde zaterdag van de maand (uitgezonderd feestdagen) staat er in de Berlaarse bib een praatcafé voor anderstaligen en Nederlandstaligen op het programma. Het is een ideale activiteit voor anderstaligen om in een gezellige, ongedwongen sfeer Nederlands te oefenen.

Wie deel wil nemen aan het praatcafé is van harte welkom in de bibliotheek van Berlaar (Dorpsstraat 84). Je kan er terecht van 10 tot 12 uur. De deelname is gratis. 

 

Eerstvolgende edities van het praatcafé:

- Zaterdag 21 oktober 2017

- Zaterdag 25 november 2017

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker is ondertussen stevig ingeburgerd. Ook de 23ste editie wordt vast een schot in de roos. Op 13, 14, 15 en 16 september zullen duizenden vrijwilligers doorheen heel Vlaanderen azalea’s te koop aanbieden aan 7 euro.