Nieuws - meest recent

De voorbije jaren organiseerde het gemeentebestuur samen met de lokale handelaars de fietscampagnes ‘Met belgerinkel naar de winkel’ en ‘Zo Dichtblij’ in onze gemeente. In 2018 staat bij de organisatie van Zo Dichtblij echter een ander concept op de planning, waardoor in vele gemeenten, en dus ook in Berlaar, Zo Dichtblij dit jaar niet zal plaatsvinden.

Op woensdag 4 april komt de paashaas naar Berlaar! Tussen 9 en 12 uur bezoekt hij de wekelijkse markt en deelt hij paaseitjes uit aan alle kinderen.

Op woensdag 27 december brengt de Kerstman een bezoekje aan de wekelijkse woensdagmarkt. En hij brengt voor alle aanwezige kinderen een leuk cadeautje mee!

De dienst Lokale Economie voorziet die dag ook een kerstkraampje op de markt, waar marktbezoekers jenever, warme chocomelk, cava en iets om te knabbelen kunnen krijgen.

Het markttrammetje vervoert de bezoekers tussen het gedeelte op het Walter Luytenplein en het gedeelte op de Markt.

2212

Om Berlaar nog wat bruisender te maken en om onze handelaars, verenigingen en scholen in de kijker te plaatsen, organiseert de dienst Lokale Economie, na een succesvolle eerste editie, op 22 december opnieuw een kerstshopping met kerstmarkt op en rond het dorpsplein in Berlaar.

Tijdens de werken in de Smidstraat wordt de wekelijkse markt deels verplaatst naar het Walter Luytenplein. Handelaars in de Smidstraat blijven bereikbaar.

Nog zeker tot en met 8 november zal de markt naar deze alternatieve locatie verplaatst worden.

Op vrijdag 22 december 2017 organiseren we voor de tweede maal een kerstshopping met kerstmarkt op en rond het dorpsplein in Berlaar. Het evenement vindt plaats van 18 tot 24 uur. We doen dan ook een warme oproep aan alle verenigingen en scholen van Berlaar om hier aan deel te nemen en een kraampje te plaatsen rond het plein. Maar uiteraard willen we in eerste instantie alle Berlaarse handelaars en verenigingen aanmoedigen om deel te nemen aan de kerstshopping.

Op zondag 17 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden voor de 35ste keer de Dag van de Landbouw. Tientallen bedrijfsleiders laten je dan, samen met hun familie, kennis maken met hun werk en producten. In Berlaar kan je terecht bij het melkveebedrijf van Marc Busschots.

Het bedrijf

Het melkveebedrijf van Marc Busschots in de Kijfbossen is al aan zijn derde generatie toe. Marc zet

Wie in de zomermaanden juli en augustus de wekelijkse woensdagmarkt bezoekt, kan sparen voor een unieke Berlaarse winkelzak. Elke aankoop bij één van onze vaste marktkramers tussen woensdag 5 juli en woensdag 30 augustus, levert een stempel op. Wanneer je spaarkaart vol is (tien stempels), kan je deze aan het onthaal van het gemeentehuis inruilen voor de enige echte Berlaarse marktzak. Er zijn een 400-tal zakken beschikbaar en op is op.

Bond Beter Leefmilieu geeft de campagne Met belgerinkel naar de winkel dit jaar een nieuwe impuls. De campagne wordt namelijk vervangen door Zo Dichtblij. Het doel blijft echter grotendeels hetzelfde: aandacht opwekken voor een leefbare gemeente en kern.

De actie vindt plaats van zaterdag 29 april tot en met zaterdag 3 juni 2017. Gedurende deze periode moedigen we onze inwoners aan om zoveel mogelijk in de kern van hun gemeente te winkelen en om te genieten van al wat onze gemeente te bieden heeft.

Ook tijdens de paasvakantie van 3 tot en met 17 april vindt de wekelijkse markt elke woensdag plaats van 8 tot 12 uur.

Op woensdag 5 april brengt de paashaas bovendien een bezoekje aan onze markt. Tussen 9 en 12 uur deelt hij lekkere paaseitjes uit aan jong en oud!