409 inwoners zorgen voor een groener Berlaar

Meer dan 400 Berlaarnaars schreven zich dit jaar in voor de bomenactie van de campagne 'Bloeiend Berlaar'. Ze kozen verschillende inheemse boomsoorten en maken zo samen een verschil voor natuur en klimaat.

Met de aanplant van al deze extra bomen zetten we samen een stap naar een groener en meer energieneutraal Berlaar. In totaal zijn er via deze actie 409 bomen extra op het grondgebied van Berlaar bijgekomen. Deze komen er dankzij Bloeiend Berlaar, een campagne die eind 2019 werd opgestart met als
doel de inwoners te betrekken en ondersteunen bij het vergroenen van de gemeente.

In eigen tuin of op openbaar domein

Bij deze actie had je twee keuzes: je kon een boom bestellen om te planten in je eigen tuin of hem schenken aan de Berlaarse natuur. De laatste optie was vooral handig voor inwoners die geen plaats hadden voor een boom, maar wel wilden bijdragen aan een groener Berlaar. 342 inwoners zijn voor de eerste optie gegaan en hebben de boom in eigen tuin geplant. Op 16 en 17 november kregen ze hun boom aan huis geleverd en konden ze aan de slag gaan. Opgedeeld in soort betekent dit dat de Berlaarse tuinen intussen 86 winterlindes, 83 okkernootbomen, 88 veldesdoorns en 85 lijsterbessen rijker zijn.

Via de geefactie zijn er 67 bomen geschonken aan de Berlaarse natuur. 45 bomen hebben hun plaats reeds gevonden op het domein van ‘De Vrienden van ’t Ebroekske’, de overige 22 zullen geplant worden op een perceel in de Legrellestraat.

Volgende actie staat klaar: een eerbetoon aan de helden van deze tijd

Begin volgend jaar zullen we met de oprichting van een Heldenbos in Ebroek nog 1 125 extra boompjes aanplanten. We planten samen een bos voor onze coronahelden: een groeiend eerbetoon als blijvend, levendig symbool. Net zoals deze helden de steunpilaren zijn in onze samenleving, zijn bossen en bomen cruciaal voor een gezonde en groene leefomgeving.

Zelf een idee?

Heb jij nog een gebied in gedachten dat de kans biedt om extra bomen aan te planten? Of heb je een leuk idee dat we kunnen koppelen aan de campagne? Laat het ons zeker weten via milieu@berlaar.be.
Samen gaan we voor meer bomen!

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

  

Gepubliceerd op 23/12/2020