30 dagen minder wagen

Geloof jij dat je 30 dagen je auto aan de kant kan laten staan? Bewijs het in juni. Samen met duizenden andere Vlamingen kan je meedoen aan dit experiment. Ontdek nieuwe routes, boost je gezondheid, bespaar op je verplaatsingskosten, ... en maak een positief verschil voor het milieu.

In België rijden er bijna 6 miljoen personenwagens rond, en dat aantal stijgt jaarlijks met bijna één procent. Nochtans staan auto’s gemiddeld 96% van de tijd stil. Laat je auto in juni staan en bouw mee aan verandering.

Waarom deelnemen?

Er zijn heel wat voordelen aan vaker de fiets, het openbaar vervoer en deelmobiliteit te gebruiken voor je verplaatsingen.

  • Voor je gezondheid: elke dag bewegen, da's goed voor je lijf en je hoofd.
  • Voor het avontuur: stap uit de sleur en kies een maand lang voor een nieuwe manier van onderweg zijn.
  • Voor je portemonnee: met de huidige brandstofprijzen is autorijden echt duur geworden. Vind de alternatieven voor de auto tijdens dit experiment.
  • Voor verandering: dump je auto en kies voor een samenleving met minder CO2-uitstoot, luchtvervuiling en een omgeving op maat van mensen.

Wil jij je ook engageren om gedurende de volledige maand juni je wagen zo min mogelijk te gebruiken? Schrijf je dan in via 30dagenminderwagen.be en ontvang tips en tricks, de fijnste routes, beste apps en handige hacks ... voor verplaatsingen en avonturen zonder eigen wagen.

De 30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit, samen met het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, de onderzoeksgroep MOBI en de vier mobiliteitspartners: NMBS, De Lijn, Cambio autodelen en Blue Bike.

Gepubliceerd op 30/05/2022