Jongereninformatie Coronavaccinatie

Infomoment

Er leven bij jou misschien ook nog heel wat vragen over de COVID-vaccinatiecampagne. Daarom organiseerde de eerstelijnszone Pallieterland een kort online infomoment voor jongeren en jeugdwerkers

Je kan de sessie hier bekijken:

infomoment jongeren

 

Reservelijst

Ben je geboren in 1991 of later? Dan is het zeker de moeite waard om je te registreren op Qvax, de reservelijst voor COVID-vaccins.

  • Omdat er al een heel groot deel van de bevolking gevaccineerd werd, wordt ook de reservelijst korter en maak je dus iets meer kans om opgeroepen te worden.
  • Via Qvax kan je jezelf ook vrijwillig opgeven om het Johnson&Johnson-vaccin te krijgen, het vaccin dat enkel toegewezen wordt aan mensen ouder dan 41.
  • Ook 16- en 17-jarigen kunnen zich vanaf nu registreren op de Qvax-lijst
  • We werken ook nog steeds met een reservelijst voor essentiële beroepen (Brandweer, Politie, Defensie, Kinderopvang, Buitenschoolse opvang, Leerkracht kleuteronderwijs). Ook hiervoor kan je jezelf nog steeds registreren.

Opgelet, het gaat hier nog steeds om reservelijsten. Die geven je zeker geen garantie om het vaccin vroeger te krijgen, maar ze zorgen er wel voor dat er geen vaccins verloren kunnen gaan.

Als jongere maak je nu dus een heel reële kans om bovenaan de reservelijst te belanden en dus opgeroepen te worden wanneer een vaccin beschikbaar komt. Dat kan je vaccinatie met verschillende weken versnellen.

Hier wordt omschreven hoe je je kan registreren op QVAX!

 

Info

https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/coronavaccins-maken-je-niet-magnetisch  

https://www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen

https://www.coronaviruscovid19.be/coronavirus-vaccinatie

meer info over de inhoud van de vaccins