Groepsaankoop groene stroom en gas

Kies voor goedkopere groene energie!

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Onze gemeente steunt dit initiatief. Vanaf 1 juli tot en met 11 oktober kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven.

Maandelijks betaal je een energiefactuur. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je op deze uitgaven mogelijks kan besparen? Uiteraard door minder energie te verbruiken maar ook door bewust je energieleverancier te kiezen. Veel werk? Toch niet. Het Antwerpse provinciebestuur biedt aan al haar inwoners opnieuw de mogelijkheid om in te stappen in een groepsaankoop groene stroom en gas. Jij hoeft je alleen maar in te schrijven voor 11 oktober. Zo bied jij je samen met heel veel andere inwoners aan als één aantrekkelijke klant op de energiemarkt. Energieleveranciers kunnen op de online veiling begin oktober hun beste bod geven. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier van de veiling. Pas dan beslis je of je van energieleverancier verandert.

Stap voor stap begeleiding

De provincie zorgt voor de organisatie van de groepsaankoop met een stap voor stap begeleiding, van de vrijblijvende inschrijving tot en met de overstap van leverancier.
Inschrijvingen verlopen via de website www.samengaanwegroener.be. Je vindt er ook een antwoord op de veel gestelde vragen. Na de veiling begin oktober krijg je een gepersonaliseerd aanbod. Dit vergelijkt meteen de veilingresultaten met de huidige tarieven. Pas dan beslis je of je op het nieuwe aanbod ingaat. Ook bij je overstap kan je rekenen op een helpende hand. Aangezien de federale regering besliste om de verbrekingsvergoedingen af te schaffen, kan iedereen overstappen zonder verbrekingsvergoeding.

Inschrijven

Neem je laatste eindafrekening (12 maanden) van elektriciteit en aardgas bij de hand en schrijf je online in op www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie Antwerpen). Inschrijven kan van 1 juli tot en met 11 oktober.

Heb je geen toegang tot het internet? Dan helpt de gemeente je graag verder. Je kan tijdens de openingsuren terecht bij de Milieudienst (Markt 2, 03 410 19 22 of milieu@berlaar.be)
Breng je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee, zodat we alle gegevens meteen bij de hand hebben.

Markt 1
2590
Berlaar
03 410 19 00
Gesloten
Meer
Alles weergeven