Fietspaden en rioleringswerken Hemelshoek

WAT?

Het lokaal bestuur van Berlaar wil een veilig en comfortabel fietspad aanleggen tussen de N10 en de Welvaartstraat. Op die manier wordt de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers op die route verbeterd. In het ontwerp werd een sterke nadruk gelegd op veiligheid en enkele groenelementen, vanaf het kruispunt met de Brandestraat komt er een vrijliggend fietspad tot aan de Aarschotsebaan. Ook de betonbaan wordt in dat gedeelte vernieuwd.

Aquafin zal samen met deze werken ook een nieuwe verbindingsriolering realiseren onder de rijbaan van Hemelshoek, en die laten aansluiten in de Aarschotsebaan en de Welvaartstraat.

WAAR?

Hemelshoek, tussen Aarschotsebaan en Welvaartstraat.

WANNEER?

Vanaf 23 september 2020 tot de zomer van 2022 (afhankelijk van de weersomstandigheden). De riolerings- en wegenwerken starten op maandag 7 juni 2021 ter hoogte van huisnummer 165 in de Welvaartstraat en zullen nadien stelselmatig opschuiven richting Aarschotsebaan. 

Het einde der werken is voorzien in mei - juni 2022.

WIE? 

Gemeente Berlaar, Arcadis, Aquafin en Pidpa

VERKEERSMAATREGELEN?

Tijdens de werken is de rijbaan onderbroken voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via Welvaartstraat – Misstraat – N10 en Welvaartstraat – Stationsstraat – Smidstraat – N10. 

COMMUNICATIE 

- infoavond donderdag 20 februari 2020 (presentatie

Bewonersbrief 7 september 2020

Bewonersbrief mei 2021

CONTACTGEGEVENS 

 

De fietspaden in Hemelshoek worden mee mogelijk gemaakt door provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid, die samen 90% van het fietspad zullen subsidiëren.