Berlaarapp

Ken jij de Berlaarapp al? Die werd begin 2022 gelanceerd en bevat alles wat je online kan vinden of aanvragen. Zo krijg je een overzicht van alle activiteiten, kan je attesten aanvragen via het webloket of een afspraak maken bij de gemeentediensten en is het mogelijk om meldingen te doen wanneer je ergens op hinder stuit.

De app heeft verschillende mogelijkheden. Je vindt er terug wanneer je bij de gemeentediensten terecht kan, krijgt een overzicht van alle contactgegevens, kan rechtstreeks een afspraak maken of je vindt er een rechtstreekse link naar het webloket en de webshop. Zo kan je er bijvoorbeeld makkelijk documenten aanvragen, die dan rechtstreeks beschikbaar zijn op je smartphone. Wie op wandel is en iets opmerkt, zoals losliggende stoeptegels of een put in de weg, kan dan weer met een eenvoudig klik in de app onze diensten verwittigen. Je kan ook een foto toevoegen, zodat de gemeentediensten meteen weten waar ze een kijkje moeten gaan nemen.

Over de gemeentelijke dienstverlening heen, inclusief overzicht Berlaarse handelaars en verenigingen

Verder is er in de app een rechtstreekse link naar de Facebook- en Instagramaccount van de gemeente, het participatieplatform samen.berlaar.be en de UiTdatabank. Activiteiten en evenementen van verenigingen zijn er dus ook zichtbaar.

En er is meer, want ook de lokale handelaars zijn vertegenwoordigd. Via de knop ‘Je buurt in kaart’ krijg je alle Berlaarse horecazaken en winkels te zien die zich geregistreerd hebben in de app. Winkelen in Berlaar? Dan heb je via de app meteen een handig overzicht. Wanneer je bijvoorbeeld de woensdagmarkt bezoekt, kan je makkelijk en snel zien welke brasserie er op dat moment open is om nog een koffietje te gaan drinken. Dicht bij waar je je op dat moment bevindt, trouwens, want de app bepaalt jouw locatie zodat je nooit ver zal moeten zoeken.

Vuilnis op tijd vergeten buiten te zetten? Dat zal je nu niet meer overkomen. De app is namelijk gelinkt aan de afvalkalender van IVAREM. Je kan er zelf jouw straat ingeven en bepalen of je een herinnering wenst te krijgen wanneer er een afvalophaling op de planning staat.

De Berlaarapp is te vinden in zowel de Playstore als in de Appstore.

Koppelen als vereniging of handelaar?

Wens je deel uit te maken van de Berlaarse app? Dan moet je jouw zaak of vereniging registreren. Voer hiervoor volgende stappen uit:

  1. Surf naar www.berlaar.be/app.
  2. ‘Heb je reeds een login?’ Selecteer ‘Nee’.
  3. Kies in het volgende scherm voor Berlaar en selecteer bij ‘Type Organisatie’ -> verenigingen, handelaars of zorg.
  4. Vul alle gegevens correct in.
  5. Klik op versturen (je ontvangt een verificatiemail die binnen de 24 uur bevestigd moet worden). Na goedkeuring van de gemeente, ontvang je jouw logingegevens en kan je met jouw eigen pagina aan de slag.

Via de tutorial op www.berlaar.be/apptutorial worden alle stappen gevisualiseerd en nog een keer doorlopen.